avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1636 soluții astăzi
Forum Activitate anissa76

Activitate anissa76

Multumesc pentru sfaturi.Speta e putin mai complicata. Initial unul dintre cei 5 creditori a participar la prima licitatie si a si obtinut imobilul pentru suma de 231.000 de lei. Insa neavand toti banii l-a informat pe executorul judecatoresc despre aceasta situatie.
Ulterior sa organizat cea de a doua licitatie despre care, acest creditor ( sa i spunem ghinionist) nu a mai fost instiintat.Cu ocazia celei de a doua licitatii, in data de 19.11.2013, imobilul fost adjudecat pentru aceeasi suma de bani 231.000 lei pe numele unei persoane straine de aceste dosare executionale.In data de 12.12.2013 s-a incheiat p v de distribuire a banilor, la care nu a participat creditorul nostru ghinionist. Cu toate ca in acest pv se mentioneaza faptul ca au fost citati toti creditorii si ca acestia nu au intervenit in aceasta procedura, creditorul ghinionist sustine ca nu i s-a comunicat nici data privind organizarea celei de a doua licitatii si nici modul de distribuire a banilor.Am incercat sa obtin o intalnire cu acest executor dar mi-a spus ca doar prin posta sa ii trimit orice cerere sau dupa sarbatori. as fi vrut sa vad dosarul executional.Au trecut cele 3 zile de la intocmirea pv de distribuire a pretului, insa creditorul nostru nu a avut cunostinta de el.As putea contesta aceasta situatie? Ce sanse sunt?Intra-adevar creditorul trebuia sa fie mai atent si sa se intereseze despre organizarea celei de a doua licitatii, dar executorul nu avea obligatia sa il instiinteze? Iar din pretul obtinut s-au indestulat executorii si doau un creditor, restul creditorilor au ramas pe dinafara.
Sarbatori fericite cu multa caldura si iubire!
O familia s-a imprumutat de la 5 persoane cu diverse sume de bani. Pentru ca nu au reusit sa respecte termenele de restituire , executorii judecaroresti ai creditorilor au notat aceste creante in cartea funciara a imobilului. Un singur creditor a trecut la excutarea siluta respectiv scoaterea la vanzare a casei . Imobilul a fost adjudecat pentru suma de 231.000 lei, o suma mult inferioara valorii prevazute in raportul de evaluare , dar si prea mica pentru a putea fi indestuti toti creditorii..Din aceasta suma a fost indestulat primul creditorul precum si executorii judecatoresti ( in numar de 5). Asa cum se cunoaste onorariile acestora nu sunt deloc de neglijat.Exista vreo posibilitate sa solicit instantei ca o parte ( daca nu integral, cu exceptia onorariului executorului care a scos la vanzare imobilul) din sumele platite executorilor judecatoresti sa fie redirectionate spre plata creantelor care oricum au ramas neacoperite?
Multumesc.Executarea silita a inceput in anul 2012.