Buna ziua.
Fiind in cautare de chirie,in septembrie mi-am gasit o camera de inchiriat intr-un apartament cu 3 camere la o persoana ce inchiriase apartamentul respectiv de la proprietar si locuia intr-una din cele 3 camere.Am negociat si am stabilit sa-i platesc initial chiria pe luna in curs-450 lei- plus o garantie de lei 450 lei.Ca "act" ce dovedeste plata am facut trecut pe o pagina alba (in dublu exemplar) detaliile personale ale fiecaruia dintre noi,am specificat sumele si ce reprezentau acestea ,plus semnaturi si copii dupa actele de identitate.Intre timp in cea de a 3-a camera au mai sosit un cuplu de chiriasi si astfel chiria a scazut de la 450 lei la 300 pe camera.La cateva zile am stabilit sa-i platesc inca 900 lei ,ce reprezenta chiria in avans pe 3 luni,specificand pe verso la acelasi "contract" sumele si celelalte detalii.
Acum vreo 2 saptamani primesc o vizita de la proprietarul apartamentului care imi spune ca respectiva persoana nu i-a platit chiria pe apartament de 2 luni,plus ca se adunasera datorii la intretinere si neplata facturilor la EON electrica.
In ultima saptamana am avut nenumarate discutii cu respectivul pe diferite tonuri si cu datoriile s-a mai rezolvat.
Problema cea mai mare este ca ,eu fiind plecat din oras pt 2saptamani am aflat de la celalalt coleg ca respectivul si-a luat "bagajul" de tot din apartament si nu mai raspunde la telefon nici mie nici proprietarului.Eu acum ar trebui sa platesc din nou chirie pe jumatate din Decembrie si Ianuarie direct proprietarului.
Intrebarea mea e: Cum imi pot recupera,pe cai legale garantia platita si restul de chirie ce ar mai fi pt decembrie si ianuarie ,ca la cat de furios sunt acum,nu ma gandesc decat cum sa-i rup o mana sau un picior. va multumesc anticipat.orice sfat e binevenit..