Pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) şi (2) trebuie să facă dovada că:
a) este aptă din punct de vedere medical;
b) nu a fost condamnată prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru una dintre infracţiunile prevăzute la art. 24 alin. (6), cu excepţia cazurilor în care a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1).
Salut.
Permisul mi-a fost retinut in aprilie 2009 pentru vatamare corporala survenit cu deces si de atunci si pana in septembrie 2013 am circulat cu dovada, din semptembrie Parchetul nu mi-a mai prelungit dreptul de circulatie pe drumurile publice pe motiv ca dosarul s-a dus la Tribunal. Am facut o cerere catre judecator la Judecatoria sectorului 3 si la cele 2 "infatisari" judecatorul a tot amanat decizia pana la pronuntarea sentintei finale. Sentinta finala a fost de culpa comuna si arata ceva de genul:
Solutia pe scurt: În baza art. 178 alin. 1 şi 2 C. pen., cu aplicarea art. 3201 alin. 7 C. proc. pen. şi art. 76 alin. 1 lit. d C. pen., raportat la art. 74 alin. 1 lit. a C. pen., condamnă pe inculpatul x la pedeapsa de 1 (un) an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. În temeiul art. 71 raportat la art. 64 alin. 1 lit. a) teza II şi lit. b) C. pen., interzice inculpatului, pe perioada executării pedepsei principale aplicate, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. În baza art. 81 C. pen. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale aplicate, pe durata unui termen de încercare de 3 (trei) ani, stabilit potrivit prevederilor art. 82 alin. 1 C. pen. În baza art. 71 alin. 5 C. pen., dispune suspendarea executării pedepselor accesorii stabilite, prevăzute de art. 71 alin. 1 raportat la art. 64 lit. a) teza a II-a şi lit. b) C. pen., pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale. În baza art. 359 C. proc. pen., atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 83 şi art. 84, privitoare la cauzele de revocare a suspendării condiţionate. În baza art. 111 alin. 6 din OUG nr. 195/2002, republicată, respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului de prelungire a dreptului de circulaţie.
Astfel fiind spuse, cum pot sa imi redobandesc permisul de conducere si cand?