avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate DanutF

Activitate DanutF

Buna ziua,
Sotia mea mi-a deschis divort in martie anul acesta,iar eu nu m-am prezentat la prima infatisare deoarece am considerat ca motivele nu sunt unele reale ,incercand prin gestul asta sa-i demostrez ca va face o prostie si ca a luat o hotarare nedreapta pentru copil,deoarece eu vreau copilul alaturi de mine,si alaturi de sotie.A urmat a doua infatisare cand nu s-a prezentat ea spunandu-mi ca vrea sa se impace.Ne-am impacat,timp de 2 saptamani in care nu s-a schimbat cu nimic,apoi a urmat aproximativ 8 luni in care la fel nu a reusit sa se schimbe in bine,recunoscandu-mi ca impacarea a venit dupa ce a primit sfaturi de la apropiati ca e mai bine ptr bine copilului sa stam impreuna si daca avem o rana la picior nu trebuie sa taiem piciorul.Ea nu a vrut sa se schimbe nici pana in momentul de fata de dragul copilului.Eu m-am schimbat in bine,mi-am recunoscut greselile din trecut care pur si simplu erau pe neintelegere de genul ca eu ii spuneam ca bila e alba si ea zicea ca nu e neagra.Mi-am vazut de treaba normala chiar daca ea a plecat de acasa din ziua cand a depus actele de divort.Am avut grija de copil,lunar am cotizat in contul sotie o suma de bani ptr cresterea copilului ptr ca asa cum e normal am zis ca e foarte bine sa nu fac scandal si copilul sa stea cu mama,dar nu m-am dat inapoi ptr copil.De la inceputul divortului mi-a spus ca nu o sa ma priveze de copil niciodata,la orice ora pot sa-l vad,oricand pot sa-l iau.Dar de vreo 4-5 luni a profitat de faptul ca eu imi doream sa-mi vad copilul,sa-l iau acasa, si a gasit nenumarate metode sa faca scandal si sa ma enerveze cu tot felul de motive (cand era sa iau copilul, ca de ce sa-l iau ca ar fi vrut soacramea sa mai stea cu ea,cand n-am luato ca de ce n-am luato samd)....mai rau este ca in ultimele 2 luni chiar a inceput sa profite de faptul ca imi doream din tot sufletul sa-mi vad copilul (chiar daca a trecut o saptamana sau chiar 2 zile de cand a stat la mine).Motivele le pot argumenta numai impreuna cu mama sotiei care a fost martora la aceste gesturi ale sotiei.Pe langa asta sotia pe timpul cat a locuit cu mine si cu parintii mei in aceasi apartament,nu lasa copilul sa iasa din camera noastra sa mearga la parintii mei,abia la varsta de 3 ani parintii mei au reusit sa iasa pentru prima data cu copilul afara sa o plimbe ,pana atunci copilul a fost certat ,obligat sa stea in camera noastra,invatat si fortat sa nu stea cu parintii mei.Sotia nu vroia sa primeasca ajutor de la ai mei ,sa o ajute la mancare sau in timpul cand facea ea mancare sa iasa cu copilul afara.
Chiar daca lucrurile astea nu am apucat sa le spun la divort ,ptr ca nu ne-am prezentat la al doilea termen,doresc sa ma lupt pentru copil ,cu toate ca stiu ca am sanse foarte mici ,dar vreau sa dovedesc:
- sa dovedesc ca copilul nu are o parere buna despre mama ei,ca pe mine ma iubeste mai mult,spunandu-mi mie atat si ei ,ca "mami nu imi place de tine,ca tu nu sti cum sa te comporti cu copii,si ma inebunesti" .Cu ajutorul parintilor mei ca imi este greu sa o conving sa plece de la mine cand vine sotia sa o ia acasa ,si daca are frica de Dumnezeu sa recunoasca si sotia ca de fiecare data cand o petrec la autobuz impreuna cu copilul ,copilul plange dupa mine si isi doreste din tot sufletul sa se "smulga" din mana mamei sa vina la mine,plangand cu lacrimi de crocodil;
- prin convorbiri telefonice inregistrate faptul ca sotia este foarte nervoasa,impulsiva,faptul ca mi-a fost refuzat de 2 ori sa-mi vad copilul pe motive de razbunare;
- din aceste inregistrari telefonice se deduc ca ea este nervoasa mereu,tipa fara vre-un motiv ,si copilul se afla la langa ea,in aceasi camera,asitand la iesirile ei,fara ca eu sa o provoc ci pur si simplu sa-mi cer dreptul sa-mi vad copilul,avand in vedere ca nu avem o hotarare judecatoreasca cu privire la orele de vizitare;
- cu ajutorul parintilor lor,si a sorei cu care au locuit timp 8 luni de cand a plecat,deoarece ei au luat parte la aceste iesiri din minti nenumarate,ca mi-a refuzat sa-mi vad copilul ,si de faptul ca sotia e nervoasa tot timpul,injura,tipa de fata de copil si ca copilul plange din somn si isi doreste sa vin la ea sau sa o iau acasa.
- tot cu ajutorul parintilor ei ca copilul plange dupa mine ca vrea "sa vina tati sau la tati".Nu vreau sa se apuce sa dea din casa sa spuna ca si socrul meu a dato afara de 2-3 ori pentru ca se comporta ca o crizata,zicandu-i "dute dracu" in interval de aproximativ 36 ore (a doua oara am asistat si eu cand la dat dracu).Nu tin neaparat sa ma laude ca m-am schimbat si ca si-au cerut scuze ptr ca in prima faza au crezut ca eu sunt de vina ,si ca de cand a plecat si s-a mutat la socrii acasa,au dat familia cu fundu-n sus,a creat raca si suparare in familia ei,si ca exact de ce m-am plans eu referitor la sotie pentru care nu ne-am inteles,s-a intamplat aproape in proportie de 80% si la ei.Imi doresc doar sa argumenteze doar ca are probleme cu capul si eu sa dovedesc ca copilul nu poate traii in mediul respectiv;
- as mai dorii sa dovedesc ca am mai multa baza materiala pentru cresterea copilului(salariu de 17mil si lucrez in mapn de 12 ani,apartament 2 camere si parintii cu care locuiesc si ma sustin incontinuarea in cresterea copilului) ,ea stand singura cu chirie intr-o garsoniera cu un salariu de 11 mil in conditiile in care are chiria costa 7 mil,intretinerea aproximativ 2 mil ,poate si mai mult in aceasta perioada de iarna si faptul ca ea lucreaza zilnic de la 8 la 17,in conditiile in care face minimum minimor o ora pe drum(o ora dus + inca o ora intors).Mai mentionez ca gradinita se afla la 10minute de casa unde locuiesc eu iar ea face pe drum minim 50 min sa o duca la gradinita.
- as dorii sa dovedesc ca din cauza serviciului pe care il are,obliga parintii ei sa stea cu copilul,pe motiv ca nu conteaza ,este bunica,matusa sau bunic si trebuie sa aibă grija de copil ,ba mai mult sa-si sacrifice tot timpul sau sa se invoiasca de la munca sa se duca sa ia copilul de la gradinita.

As mai avea multe sa dovedesc cu ajutorul familiei ei,daca au frica de Dumnezeu si sper ca sa colaboreze ca martori ,asa cum au promis.
Toate lucrurile astea vreau sa le fac in mare parte pentru copil sa aiba o copilarie asa cum merita si sa ma lupt impotriva unei isterice leoaice,ptr ca consider ca nu traieste intr-un mediu corespunzator,poate asa o sa-si revina si ea.Cu toate ca am sa incerc sa cer ca sotia sa aiba parte de evaluare psihica.

Imi pare rau pentru cat am scris,dar asa am considerat eu ca e mai bine sa se cunoasca majoritatea nemultumirilor.

Multumesc frumos.