revin cu detalii .. Acolo in Paraguay inainte sa plec am reusit sa imi iau pasaportul si buletinul , concubina mea nefiind de acord ca sa imi dea actele copilului. Mentionez ca copilul sta fara forme legale acolo. Fetita este nascuta in Spania dar are cetatenie Romano-Spaniola si actele ei au fost facute prin consulatul romanesc . Eu momentan raman Romania si vreau ca copilul sa il aduc tot aici in tara. Se poate numi " rapire " in cazul in care copilul este trecut pe numele meu cu cetatenie dubla romano-spaniola iar eu nu sunt casatorit cu mama ei ( am stat in concubinaj ) ? Noi efectim am plecat in vizita la parintii ei si acolo nu a mai vrut sa vina in tara cu copilul . Astept un raspuns de la dumneavoastra si va multumesc mult pentru ajutorul acordat.
Buna Ziua . As avea si eu nevoie de ajutor in legatura cu formalitatile legale de aducere a unui copil ramas in Paraguay :
Am locuit in Spania o perioada de timp cu o femeie cu cetatenie de Paraguay . Din concubinajul aferent a rezultat o fetita nascuta in Spania cu cetatenie dubla Romana - Spaniola , acum in varsta de 3 ani . Pe toata perioada cat am stat in Spania si am stat impreuna , eu am lucrat cu forme legale si am locuit cu forme legale acolo . Acum o luna jumate ne-am hotarat sa facem o vizita in Paraguay la parintii ei . Acolo cand am ajuns mi s-au luat actele , banii , telefonul ( toate lucrurile ) si orice legatura de comunicare cu familia din Romania sau altcineva . Am reusit intr-un final cu ajutorul Consulatelor si a familiei sa ajung in Romania , copilul meu ramanand acolo . Intrebarea mea este urmatoarea :
Care sunt formalitatile legale pentru a imi aduce si copilul in Romania tinand cont de urmatoarele detalii :
a ) cetatenie dubla Romano - Spaniola ( certificat nastere romanesc , pasaport romanesc si mutatie pe Romania )
b ) conditii sub nivelul minim de trai de acolo
c ) Mama copilului nu a lucrat niciodata , nu are venituri , si nu este de acord ca sa semneze o procura legala pentru a-mi putea aduce copilul in tara si nici sa vina ea in Romania .
d) Din casatoriile anterioare ea mai are 2 copii minori si ea + parintii + copiii locuiesc in 2 camere
e) copilul are 3 ani
Mentionez ca eu cu mama copilului nu ma mai pot intelege deloc iar copilul se afla intr-o stare proasta acolo .