avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Activitate luklumi

Activitate luklumi

revin cu detalii .. Acolo in Paraguay inainte sa plec am reusit sa imi iau pasaportul si buletinul , concubina mea nefiind de acord ca sa imi dea actele copilului. Mentionez ca copilul sta fara forme legale acolo. Fetita este nascuta in Spania dar are cetatenie Romano-Spaniola si actele ei au fost facute prin consulatul romanesc . Eu momentan raman Romania si vreau ca copilul sa il aduc tot aici in tara. Se poate numi " rapire " in cazul in care copilul este trecut pe numele meu cu cetatenie dubla romano-spaniola iar eu nu sunt casatorit cu mama ei ( am stat in concubinaj ) ? Noi efectim am plecat in vizita la parintii ei si acolo nu a mai vrut sa vina in tara cu copilul . Astept un raspuns de la dumneavoastra si va multumesc mult pentru ajutorul acordat.
Buna Ziua . As avea si eu nevoie de ajutor in legatura cu formalitatile legale de aducere a unui copil ramas in Paraguay :

Am locuit in Spania o perioada de timp cu o femeie cu cetatenie de Paraguay . Din concubinajul aferent a rezultat o fetita nascuta in Spania cu cetatenie dubla Romana - Spaniola , acum in varsta de 3 ani . Pe toata perioada cat am stat in Spania si am stat impreuna , eu am lucrat cu forme legale si am locuit cu forme legale acolo . Acum o luna jumate ne-am hotarat sa facem o vizita in Paraguay la parintii ei . Acolo cand am ajuns mi s-au luat actele , banii , telefonul ( toate lucrurile ) si orice legatura de comunicare cu familia din Romania sau altcineva . Am reusit intr-un final cu ajutorul Consulatelor si a familiei sa ajung in Romania , copilul meu ramanand acolo . Intrebarea mea este urmatoarea :

Care sunt formalitatile legale pentru a imi aduce si copilul in Romania tinand cont de urmatoarele detalii :

a ) cetatenie dubla Romano - Spaniola ( certificat nastere romanesc , pasaport romanesc si mutatie pe Romania )
b ) conditii sub nivelul minim de trai de acolo
c ) Mama copilului nu a lucrat niciodata , nu are venituri , si nu este de acord ca sa semneze o procura legala pentru a-mi putea aduce copilul in tara si nici sa vina ea in Romania .
d) Din casatoriile anterioare ea mai are 2 copii minori si ea + parintii + copiii locuiesc in 2 camere
e) copilul are 3 ani

Mentionez ca eu cu mama copilului nu ma mai pot intelege deloc iar copilul se afla intr-o stare proasta acolo .