avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Activitate vodatudor

Activitate vodatudor

Mulțumesc mult! Sărbători fericite!
Contractul de vânzare cumpărare a fost realizat între mine și presupusa fiică a fostului proprietar ea în calitate de reprezentată a tatălui ei, eu ca și reprezentat al mamei mele.
A fost prezent un martor, contractul de înstrăinare nu a fost realizat prin unitate specializată.
Numele proprietarului coincide cu numepe prezent pe toate actele. A fost absentă procura prin care vănzătorul să fie mandatat de către proprietarul auto, eu aflând despre necesitatea acestuia la scurt timp după, cerând deci prezența proprietarului, și da mi-a fost refuzată cererea.
Am cerut deci certificatul fiscal și când mi sa prezentat am concluzionat că el e singurul care i-ar fi putut cere eliberarea de la primărie în vederea predării pentru mine de către vânzătoare, când mi sa spus că a fost eliberat am vrut să discut și cu el din nou mi-a fost transmis de către vânzătoare că el deja este plecat fiind o persoană foarte ocupată. Timpul meu era foarte scurt de asemeni a durat ore bune totul, și fiind timpul să plec am hotărât că am toate actele necesare : cert. fiscal, cartea mașinii copia după buletinul proprietarului, certificatul de înmatriculare, deci pot pleca liniștit acasă pentru sărbători, pentru că doar proprietarul le-ar fi putut oferi.
Faptul că mie mi sa refuzat și înainte și după, să discut cu fostul proprietar mi sa părut ciudat, de aceea vă cer sfaturi. Cum ar fi bine să procedez în continuare, mai ales dacă el va fi posibil ''ocupat'' din nou când voi merge pentru procură și carte tehnică.

Pe certificatul fiscal scrie : Ca urmare a cererii d-lui/d-nei (numele fostului proprietar).
Adresa buletinului, adresa de pe cartea de id. a vehiculului și de pe certificatul fiscal e aceeiasi, data de emitere a certificatului fiscal e aceeiași cu data semnării contractului. Certificatul a fost obținut câteva ore mai târziu dar tot de la acea persoană (fiica fostului proprietar) am primit hârtia. Persoana și anume fiica este încă în contact cu mine și a fost de acord să facem o procură după sărbători, deci nu a rupt contactul cu mine.
Am cumpărat săptămâna trecută un autotorism de la o persoană care aparent este fiica proprietarului mașinii (mediatorul). Sa încheiat un contract de vânzare cumpărare între mine și ea prin care mașina a intrat în posesia mamei mele de la tatăl ei. Au fost 2 exemplare de contract, una pentru mine, una pentru ea (și tatăl ei presupun) la care au fost atașate copiile buletinelor vânzător/cumpărător.
De la respectiva persoană am primit :

1. Cartea de identitate a vehiculului
2. Anexa la certificatul de înmatriculare cu ITP făcut
3. Asigurarea mașinii
4. Certificatul Fiscal cu eliberare pentru VÂNZARE
(lipsește cartea tehnică care eu nu știam că trebuie predată)

Partea ciudată este că, eu am vrut ulterior să iau legătura cu fostul proprietar dar mi sa negat aceasta de către persoana care mi-a vândut vehiculul, aducând nenumărate scuze și punând tot felul de situații prin care proprietarul pur și simplu era de necontactat.
Întrebarea mea este în situația de față este cumpărătoarea actuala proprietară a mașinii ? :)
Pot apărea probleme, și dacă da, care ar fi ele ? :((