avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate cristina_apia

Activitate cristina_apia

Răspuns la discuția Chirias rau platnic
Situatia este in curs de rezolvare. A fost sotul meu la Constanta, am incheiat cu asociatia un protocol de achitare lunara a datoriei restante la intretinere, iar pe chiriasa am dat-o afara. am incheiat cu ea o lista de inventariere a bunurilor ramase in apartament iar ea si-a luat un angajament in scris, ca daca pana la 15.02.2013 nu imi returneaza banii pentru intretinere, bunurile raman in casa si bineinteles, am schimbat yala.
Situatia asadar, ramane in zona gri, dar, macar dpdv al cresterii cheltuielilor neplatite m-am linistit, deoarece am scos-o de la intretinere.
Urmeaza sa ma duc luni la Finante si sa anunt întreruperea contractului de chirie.
Răspuns la discuția Chirias rau platnic
Incep sa ma lamuresc cum stau lucrurile; in aceste conditii, legea protejeaza Asociatia de locatari, chiriasul care nu-si respecta obligatiile contractuale si..., proprietarul care respecta obligatiile contractuale NU! Nu mi se pare corect! Ar trebui sa existe o posibilitate si pentru a obliga chiriasul sa plateasca. Nu poti sa-l reclami niciunde!. de ce doar prin instanta judecatoreasca? Boala lunga moarte sigura! La politie nu pot sa fac o plangere?
Cu respect, Cristina T
Răspuns la discuția Chirias rau platnic
Aveti dreptate. Asta am facut din noiembrie de când am primit adresa de la asociatie! Chiriasa este o femeie singura cu un copil asmatic al carei barbat a plecat in Anglia si nu-i mai da nici un semn de viata! Si totusi, chiar si in aceste conditii, de ce sa platesc eu? Unde am gresit?
ca pentru aceasta mizerie de chirie, platesc la stat si impozit si ii opreste sotului si CASS?. contractul este facut pe numele lui, el fiind de fapt proprietarul si el nu este angajat ci este administrator al unei firme?! Nu mai vorbesc de tot felul de plicuri pe care le primeste de la Finante!
Răspuns la discuția Chirias rau platnic
Multumesc. Va rog sa aveti amabilitatea sa ma indrumati pas cu pas ce trebuie sa fac eu in continuare. Va voi aduce la cunostinta ce anume scrie in contractul meu:
1. Primul, in calitate de proprietar, inchiriaza, iar al doilea, in calitate de chirias ia cu chirie imobilul situat in Constanta, str...
2. imobilul inchiriat se preda in stare de folosinta, cu instalatiile si inventarul complet.
3. termenul de inchiriere este de 1 an, cu incepere de la data de 22.04.2013 pana la data de 22.04.2014.La expirarea termenului, chiriasul de obliga sa elibereze imediat spatiul.
Contractul se poate rezilia de oricare din parti, cu conditia de a anunta in scris cu cel putin 30 zile inainte.
4. Chiria lunara este de ---, platita in avans pe 1 luna.
Chiria sedatoreaza începând cu data prevazuta in contract si este stabilita de comun acord intre parti.
Plata chiriei se face in numerar in lei si anume lunar pe data de de 10 ale lunii.
5. Chiriasul este obligat ca la mutarea sa sa predea proprietarului suprafata respectiva in stare de folosinta si curatenie, cu inventarul complet.
6. Imobilul inchiriat va fi folosit potrivit destinatiei sale.
7. Proprietarul are dreptul sa verifice, cu instiintarea prealabila achiriasului si numai in prezenta acestuia, modul in care chiriasul foloseste si intretine imobilul inchiriat
8. In cazul in care chiriasul nu respecta obligatiile cu privire la intretinerea si repararea imobilului inchiriat si plata chiriei, proprietarul poate cere rezilierea contractului de inchiriere si evacuarea chiriasului in conditiile stabilite de lege.
9. plata chiriei, precum si costurile cu intretinerea, curentul electric, cablu tv, telefon, internet, revin chiriasului.
10. prezentul contract se completeaza in mod corespunzator si cu prevederile legale in vigoare.
11. Prezentul contract s-a incheiat in 4 exemplare.
Acestea fiind spuse, cum rezolv eu problema in continuare?
Ce raspuns sa dau Asociatiei de locatari?
In adresa primita de la asociatie scrie astfel:
Va facem cunoscut ca la ap.--, al carui proprietar sunteti, la data prezentei adrese (14.11.2013) s-au cumulat datorii in suma de 3237,26lei.
conform art. 26 si 27 din Legea 230/2007, asociatiile au un privilegiu imobiliar, cu rang prioritar, asupra apartamentelor care au restante de cel putin trei luni. Restantele de la ap. -- dateaza din decembrie 2012, in situatia in care in sezonul rece 2012-2013 chiriasul a beneficiat de subventie pentru ajutor de incalzire.
De asemenea, chiriasul a fost somat si notificat pentru achitarea sumei.
Ca urmare,daca in cel mai scurt timp nu se achita datoria, asociatia se va adresa Biroului de carte funciara al judecatoriei Constanta, in vederea instituirii unui sechestru asigurator (ipoteca legala) pentru recuperarea sumei restante .
Eu inteleg asa: ca Asociatia stia de restante inca de anul trecut, ca a somat chiriasa, nu stiu când dar a facut-o, ca mi-a trimis mie acum aceasta adresa si ca vrea sa-mi ipotecheze casa!
E posibil asa ceva? Cum rezolv aceasta problema?
Cu respect,
Cristina Teodorescu
Am o chiriasa cu care am contract de inchiriere dar care nu si-a platit intretinerea la bloc. Locuiesc in alta localitate, in Giurgiu, iar apartamentul este la Constanta.
In luna noiembrie 2013 am primit o scrisoare de la asociatia de locatari prin care aceasta ma instiinteaza ca s-au acumulat datorii restante de catre chiriasa in valoare de 3237,26 lei. Mai mult, imi spun ca se vor adresa Biroului de carte funciara al Judecatoriei Constanta in vederea instituirii unui sechestru asigurator pentru recuperarea sumei restante.
1. de ce abia acum sunt anuntata de neplata intretinerii de catre chiriasa?
2. cum pot obliga chiriasa sa plateasca intretinerea?
3. contractul pe care il am este perfect legal si pentru el platesc obligatiile la Directia de Finante Giurgiu.
4. cum sa procedez ca sa nu fiu eu cea pagubita ?