avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Activitate issidore13

Activitate issidore13

Răspuns la discuția Aplicatie catre CEDO
CEDO, secţia IV, hotărârea Suominen c. Finlanda, 1 iulie 2003, 37801/97

Art. 6 impune ca orice hotărâre judecătorească să fie motivată, astfel încât justiţiabilul să poată observa care dintre argumentele sale au fost acceptate şi motivele pentru care unele apărări i s-au respins.
Art. 6 („Dreptul la un proces echitabil”). Echitabilitatea procedurii. Curtea a amintit faptul că art. 6 impune ca orice hotărâre judecătorească să fie motivată, astfel încât justiţiabilul să poată observa care dintre argumentele sale au fost acceptate şi motivele pentru care unele apărări i s-au respins. În speţă, Curtea a constatat că, printr-o decizie a unui judecător, reclamantei i s-a admis prezentarea a doar două probe în cadrul unei proceduri ulterioare, fără ca soluţia instanţei să fi fost în vreun fel motivată. În aceste condiţii, chiar dacă se admite faptul că instanţele interne beneficiază de o anumită marjă de apreciere asupra admisibilităţii probelor, art. 6 a fost violat.
Răspuns la discuția Aplicatie catre CEDO
Articolul 6 Proces inechitabil. Comisia de disciplina este formata din salariatii care intocmeau eronat documente (cu probe scrise - probe asupra carora instantele nu se pronunta de loc),un membru al comisiei se antepronunta asupra vinovatiei celui care este concediat,la expertiza judiciara nu i se dau expertului actele cerute si nici nu i se raspunde la intrebarile scrise,instantele nu motiveaza toate motivele de recurs si ale contestatiei in anulare.
Răspuns la discuția Aplicatie catre CEDO
Am citit acest text in mai multe ghiduri dar este derutant ca se spune "autoritatea nationala competenta cea mai inalta" si " a luat cunoştinţă personal sau prin avocatul său de decizia finală în ordinea normală a instanţelor" iar pe de alta parte nu se iau in considerare si caile de atac extraordinare....Motivarea Curtii de Apel din recurs nu mi-a fost comunicata,nu mai sunt obligati s-o faca,am luat-o eu pe data de 22 oct.2013 iar pe 23.oct.2013 am depus contestatia in anulare.
Multumesc f. mult
Sa aveti un an mai bun ca al meu....

Recurs pronuntat in 23.11.2012,atacat cu contestatie in anulare in data de 23.10.2013,contestatie admisa in parte,desfiinteaza in parte decizia de concediere,rejudeca recursul si il respinge ca nefondat.
Daca actiunea de introducere a contestatiei in anulare a avut succes in parte ,din motive extrem de evidente,dar din erori de judecata Curtea de Apel nu a anulat decizia de concediere,mai am sanse de a aplica la CEDO,de a fi in termenul de 6 luni ?
Multumesc