Buna ziua ,momentan lucrez la o firma ca si graphic designer dar nu am nici-o diploma in acest sens ,din varii motive nu am diploma de bac,pot urma un curs de grafica publicitara ,iar la sfarsit sa pot da examenul si sa imi iau o diploma autorizata de anfp(cred) cu care sa pot acupa acesta poizitie si in acte??
multumesc anticipat!
pot sugera angajatorului una din solutiile de mai jos:
Daca firma nu are inregist si cod CAEN pt. design, nu poate sa asigure calificare la locul de munca pt. acest domeniu, dar si mai important, nu poate nici sa angajeze oameni in acest domeniu, indiferent cat de super-calificati cu super-diplome sunt !!!
Daca nu are inregistrat si cod CAEN pt design, are 3 variante:
1. sa inregistreze si sa plateasca si pt acest domeniu.
2. sa angajeze pt alt cod CAEN ( relativ OK insa e cam gri... )
3. sa te puna sa-ti faci PFA si sa te plateasca pt serviciu, caz in care ai nevoie de calificare ( fie ea si la locul de munca, dar de la o firma care are CAEN pt asa ceva) de mentionat ca pt renumeratii mai mari, varianta cu carte de munca + PFA este foarte practicata in lume...
4. sa te plateasca la negru, caz in care nu poti obtine legal de la angajator plata pt. asigurare de pensie si sanatate.
Se poate trage concluzia ca angajatorul fie vrea sa:
- te abureasca, cel mai probabil.
- fie vrea sa mai inveti lucruri pt ca nu esti destul de bun/rafinat - dar ar fi cazul sa intelegi daca vrea asta.
- sau chiar este fraier si nu cunoaste legislatia, in sensul ca nu te poate angaja oricum ca designer, daca nu are inregistrat si platit pt codul CAED de DESIGN, iar daca il are, te poate trece fara probleme in cartea de munca cu meseria asta ( se considera automat calificare la locul de munca)