avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Activitate lavinia1986

Activitate lavinia1986

Răspuns la discuția Admitere barou 2014
Imi pare tare rau...chiar asa,ai facut mult mai bine grilele de la INM,de aceea ma gandeam ca nu reprezinta o provocare prea mare pentru tine baroul.Si eu la fel,putin peste 50 si din acelasi motiv,la procedura penala ultimele 7-8 puse in graba pentru ca nu mai aveam timp. Eu cand am iesit am zis ca nu mai calc in facultatea aia sa mai sustin o data examenul,nici daca ma platesc ei.Dar dupa 2 zile..ma mai gandesc :) Imi doresc enorm sa profesez...nu a fost sa fie anul acesta.
Madalina28, nu ai trecut??? Erai chiar "pe felie" cu materia.Si cu punctajul obtinut in urma grilelor la INM.
Deci eu nu voi putea dormi noapte linistita pana cineva nu va face ceva.Adica ei totusi ce fac acolo in birourile lor frumos lustruite?Stau si se amuza?Si nu sunt in stare, macar asa proaste concepute cum sunt grilele,dar corect gramatical sa le scrie!!!!!Pai imi corecteaza mie unul lucrarea care are exprimari de genul "determinand-ul"!!!!Daca asa merge treaba,"facan-d" eu ceva pe stiinta,cultura si gramatica voastra, va "adres-ez " un din suflet gand: [editat]!!!Punct.
Cu grila aceea a fost la fel pentru toata lumea.Au venit in mijlocul examenului cu "dispozitii oficiale de la Bucuresti".Imi venea sa vomit cand ii auzeam,la propriu...Plus ca nu ne-au lasat sa ne luam foile cu subiectele...trebuia sa stam pana la ora 3 sa le luam.Pana atunci isi faceau supa pe ele.Si la ora 3 trebuia sa stai acolo ca si tiganii la usa cortului sa asculti cand ti se striga numele din n sute de oameni.Asa ceva!!!!Dar asa ceva!!!Si ni se spunea in sala,cand toti le sareau in cap supraveghetorilor ca asa ceva nu e posibil, ca "bucurati-va ca vi se acorda si aceasta posibilitate".Adica...poftim?????? Astia se cred un fel de Dumnezeu care ne fac noua niste favoruri extraordinare.
Mda...ce sa zic.In opinia unor inteligenti de la Bucuresti care fac subiectele,a verifica aptitudinile,capacitatea si cunostintele, inseamna a formula intrebari in care la o varianta de raspuns sa fie cuprinsa intreaga formulare corecta din cod/lege, iar la alta varianta sa se regaseasca doar parti din raspuns, izolat.Exact asta semnifica acest examen si la modul acesta se verifica MAXIM daca ai studiat sau nu.Intr-adevar...daca la o varianta este formularea "este obligatorie pentru avocati",iar la alta varianta avem "este obligatorie, absenta repetata si nejustificata reprezentand, potrivit legii, abatere disciplinara" si tu, copil prost ce esti, ai bifat doar ultima varianta...pai ti s-a dus grila.Si evident asta inseamna ca nu cunosti.Si nu e singura grila de acest gen.
Mi s-a intors stomacul pe dos cand am vazut pe ce pun ei accent si ce metoda folosesc ei pentru a tria candidatii.
:))))) Asta e buna cu umbrela.Cred ca au luat in considerare si prognoza meteo :)))
Mie mi s-a spus de cineva care a dat anul trecut ca in cladire nu te lasa sa intri cu poseta,decat cu buletin.
Daca analizam grilele date la OEPA in 2013,2012,etc...nu au acest nivel de dificultate.Am si eu cartea respectiva,dar sincer nu m-am "ocupat' de ele in detaliu.Eu sper sa se pastreze nivelul anilor trecuti.
Normal ca sunt mai grele la INM.Eu pe cele de anul trecut de la barou le-am facut in proportie de 80%.Cand am vazut grilele de anul acesta de la INM...sincer nu stiam de unde sa ma culeg la unele.Sper ca baroul sa nu fie la acelasi nivel anul acesta cu INM-ul,avand in vedere ca s-a scos proba scrisa.
Am o intrebare pentru cei care invata la Succesiuni din cartea lui Liviu Stanciulescu.Practic avem intreg cap. II "Mostenirea legala" (subiectul 1) si cele de la subiectul 2 unde le-ati gasit (daca se poate pagina)?Multumesc