avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Activitate loredanatalpai

Activitate loredanatalpai

Pt. anyme.
Asociatia, precum si unul din proprietari, care lucra la distrigaz, considera ca in conf. cu art 85 din legea gazelor, acceptul de la distrigaz, de racordare se putea da si dupa prezentarea acordului solicitantului, privind despagubirea proprietarului, acordul solicitantului se prezuma cand acesta consimte in scris prin act autentic sa il despagubeasca pe proprietar pentru partea ce ii revine din investitia facuta. Aceasta scrie in lege.
Din acest motiv am notificat distrigazul. Iar in ceea ce priveste raspunsul acestora referitoare la proprietatea tevii, puteti sa ma credeti pe cuvant, ca scrie ca asociatia. Am adresa acasa.
Hello, Se pare ca s-a demarat serios de la acest subiect, aspect care nu ma ajuta deloc, ba din contra.
Am scris pe acest forum in speranta de a primii o sugestie, insa constat ca mai mult m-ati bagat in ceata. Problema era simpla.
1.Iar in ceea ce priveste racordarea la teava de gaz, pe langa legea 230/2007, trebuie sa tinem cont si de Legea 351/2004, legea gazelor, care prevede in mod clar ca orice racordare se poate face dupa despagubirea celorlalti investitori, nu scrie ca a unei parti din investitie. Deci partea aceasta e foarte clara. Racordarea lor se face doar cu despagubirea mea.
2. In ceea ce priveste proprietatea tavii, vom vedea in instanta, pentru ca voi ajunge acolo mai mult ca sigur.
Musac, spune, (din cate am inteles, pentru ca aici deja a devenit o competite, si nicidecum un ajutor pentru mine,) ca atata timp cat se afla pe casa scarii, precum si faptul ca ne-a trebuit acordul asociatiei pentru aceea teava, asociatia a devenit proprietar al tevii. Consider, gresita interpretarea. De unde acest lucru? din punct de vedere legal? Unde scrie? Nu trebuie sa uitam faptul ca legea apara proprietatea. Atata timp cat eu am dat banii, acel lucru este al meu.
De asemenea, chestia cu amortizarea este o prostie. Ce amortizare? Da, eu poate ca imi scot investitia, dar e treaba mea asta. Tot asa puteam ca banii, aia care i-am bagat in lucrare, respectiv in racordare sa ii pun la banca si sa iau dobanda, sau sa ii investesc in ceva. Nimeni nu face asta de placere, ci doar din obligatie. Asa cum a spus si anyme, aveam 17 grade in casa, apa calda, deloc, un copil de 3 ani si eu operata, abia iesita din spital. M-am dus la presedinte sa ii arat ca din cauza frigului mi s-a inegrit operatia si mi-a spus ca au hot. adunarii generale de oprit caldura. In aceasta situatie, merita acordul?
3.Se punea problema, daca asociatia are calitate sa ceara acest lucru?, asta ma intereseaza. Mai ales ca nu cred ca se va racorda tot blocul.
Suma investita se amortizeaza cu trecerea timpului. Cel care se branseaza dupa un timp,nu poate plati la fel cu cel ce a folosit tot timpul teava de gaz...

Nu e vorba de amortizare. Investitia ramane. Eu, daca nu eram obligata, respectiv faptul ca se oprea caldura si aveam iarna 17 grade in casa, nu puneam centrala termica. faceam altceva cu banii aia.
De ce considerati? ca suma este diferita, adica cel ce se branseaza dupa un timp nu poate plati la fel cu cel ce a folosit tot timpul teava? In ce sens? Investitia nu este aceeasi?
Legea gazelor impune despagubirea celorlati pe investitie.
Unde scrie ca ceea ceea se afla pe casa scarii este proprietatea asociatiei. Este normal ca imi trebuia acordul asociatiei, dar torusi este un obiect facut pe banii mei, nu ar altor locatari sau a asociatiei. Eu consider ca orice bun este al celui care da ceva pe el.
Este foarte adevarat ceea ce spuneti, insa aam facut foarte bine ca am notificat atat distrigaz, cat si asociatia. Art. 85 alin. 1 litera g din Legea 351/2004, legea gazelor, da dreptul institutiei de gaze, sa dea acordul unor noi solicitanti, cu respectarea uneia dintre aceste 2 conditii: 1. prezentarea acceptului proprietarului si 2. prezentarea acordului solicitantului, privind despagubirea proprietarului, acordul solicitantului se prezuma cand acesta consimte in scris prin act autentic sa il despagubeasca pe proprietar pentru partea ce ii revine din investitia facuta. Deci, circula zvonul prin bloc ca se vor bransa pe baza declaratiei pe proprie raspundere ca ma vot despagubi. Este neconstitutional, din punctul meu de vedere acest lucru, pt. ca printr-o declaratie notariala, nici un notar nu va impune o suma anume sau un anumit termen si in acest fel, oricine pote spune ca va da o suma, si oricand in viitor. Iar in ceea ce proprietatea, aici este o alta problema. Nu se stie cine este proprietarul tevii. Distrigaz spune ca asociatia. Deci, in concluzie, desi este inadmisibil, tot din punctul meu de vedere, ca asociatia sa devina proprietar pe investitia si banii mei. Explicatia unora, era ca teava se afla pe casa scarii, iar tot ce se gaseste acolo cica, ar fi bun comun. Legal nu am gasit niciunde sa scrie. Iar asociatia nu cred ca poate veni sa ceara acordul. Repet ar trebui sa fie individual. Cand eu am vrut sa ma racordez, nu s-a dus asociatia sa umble pt. mine si sa le ceara acordul celorlati 2 care au facut teava.
din cite stiu eu instalatia este efectuata conform noilor norme adica suporta cei 3 metrii cubi/ap respectiv pentru fiecare din cele 36 de apartamente
si daca totusi ar trebui redimensionata instalatia ce ce se vor bransa la instalatia deja existenta nu vor trebui sa ma despagubeasca pentru cea efectuata de mine ?
Avand in vedere ca instalatia blocului este foarte veche, distrigaz impune reinoirea acesteia. Exiasta deja coloana facuta de cele 2 aparatmente, la care sunt si eu racordata. Deci nu mai pot face alta coloana. Ei trebuia in conf. cu legea gazului sa se intepe in coloana noastra, insa doar dupa ce ne despagubeste investitia. Asa cum am facut si eu. M-am dus la cei doi, am luat declaratie notariala de acord, am achitat suma ceruta de ei si m-am intepat si eu in teava de gaz. Asa suntem 3 racordati. Asa ar trebui si ei sa faca. Dar nu cred ca aici are vreo legatura asociatia ed locatari. Din punctul meu de vedere eu zic ca fiecare apartament trebuie sa ceara, pentru a vedea cate apartamente vor sa se racordeze, iar apoi suma solicitata ca investitie se imparte la cate ap. vor sa se racordeze. Insa apana acum nu a venit nimeni sa ne ceara, doar asociatia de locatari, cu amenintari. Eu nu cred ca se vor racorda toate ap.. Unu din proprietari, dupa cum am mai spus e in germania, si mai are si cheltuielile neplatite. El in nici un caz nu se va racorda. Multi sunt cu apartamente inchiriate. Acum nu ma pot duce din usa in usa sa vad cine vrea si cine nu. Cred ca pana la urma este interesul lor, nu al meu. Iar asociatia are in frunte niste oameni, care pe vremuri au fost cineva, si acum cred ca ei au facut lumea. Deja au ajuns sa se duca pe la serviciile noastre sa vada ce fel de oameni suntem. Cum poti discuta cu oameni ca astia?
Eu stiu ca asociatia reprez, interesele tuturor si are anumite atributii. Nici unde in lege nu am gasit, ca contractarea serviciilor individuale intra in atributiile asociatiei. Oricum eu deageaba le dau acordul, daca ceilalti 2 nu vor. Vom ajunge in instanta. As vrea sa stiu daca asociatia are calitate?
Este normal ca ne-a trebuit la toti acordul asociatiei, insa suma investita nu a fost recuperate. Nu stiu cati vor sa se branseze din bloc? Pana la ora actuala nu ne-a cautat nimeni, doar asociatia de locatari, dar nu stiu in numele cui. Ei spun ca al tuturor. In ceea ce priveste doc. judtificative nu le detin eu, ci cel care are propiectul si a tras teava.
Stau intrun bloc de 8 etaje la etajul 8. Cand m-am mutat doua apartamente aveau contorizare separata la gaz, respectiv la parter si la et. 8. Datorita faptului ca se oprea iarna caldura de catre membrii asociatiei, am solicitat in 2005 in adunarea generala racordarea individuala la reteaua de gaz a tuturor, av. in vedere faptul ca si distrigaz a solicitat asociatiei sa schimbe tevile. Bineinteles ca nu au vrut spunand ca vreau sa-mi pun teava pe banii lor, astfel ca am procedat doar la racordarea mea si despagubirea celor doi proprietari de ap.ce au facut investitia. Am primit declaratie notariala si gata. Acum cei de la distrigaz, ameninta asociatia ca pana in toamna vor ridica ceasul comun. Astfel ca cei de la asociatie ne tot ameninta, insa pana acum nu a venit nimeni sa ne intrebe cat face. Am facut noi notificare catre distrigaz sa nu le dea acordul fara acceptul nostru, si catre asociatie cu suma aferenta investitiei. Am prezentat notificarea in adunarea generala care a avut loc in iunie, si am cerut asociatiei sa o afiseze pt. a o putea vedea toti prorietarii, insa acest lucru nu a fost facut. Acum am primit prin posta notificare facuta de asociatie, prin intermediul unor av. ca sa le dam acordul, iar suma ceruta de noi e prea mare, au venit ei cu o alta suma, sa le prezentam documentele justificative si tot felul de amenintari ca daca nu le dam acordul tergiversarea duce la cresterea pretului materialelor si etc. De asemenea ni se specifica faptul ca in 2005 au fost notificati de distrigaz ca trebuie sa schimbe instalatiile. Ma intreb, de atunci pana acum nu s-au gandit la scumpirea materialelor, mai ales atunci cand am propus eu.
Intrebarea este daca asociatia are calitate de a solicita acest lucru? Parerea mea este ca nu, aceasta racordare se face individual, iar acordul nostru se da pe fiecare ap.#-o. Cand eu am avut nevoie de acord nu s-a dus asociatia sa le ceara celor 2 acordul in numele meu. Art. 28 din L 230/07 prevede al alin. 1 ca asociatia poate intermedia servicii intre furnizori si proprietarii consumatori, insa aceste servicii sunt descrise la alin. 3 din acelasi art.
Cel putin un apartament nu se va racorda, avand in vedere faptul ca nici intretinerea nu o are platita de 1 an, proprietarul fiind plecat din tara. In caz de proces pot invoca lipsa calitatii procesuale?
Eu nu am documete justificative, doar celelalte 2 ap. Nu dorim sa aratam documetele justificative asociatiei, datorita atitudinii abuzive. Le-am spus ca nu avem ce dicuta cu ei, ci cu proprietarii de apartament.
Ce sanse au ei in caz de proces?
Ce pot face eu?
Răspuns la discuția Racordare la teava de gaz
Dupa cum am spus am notificat societatea de gaz, in care am precizat faptul ca racordarea in baza declaratiei pe proprie raspundere e un abuz si ca darea acordului ii priveste. In cele din urma, am primit raspuns, in care se specifica faptul ca nu vor da acordul fara declaratia noastra. S-a creat un adevarat scandal in distrigaz, in urma acesteia.
Deci, pana aici a fost ok. Am obtinut ceea ce am vrut.
A fost sedinta adunarii generale in scara si am inregistrat notificare catre toti proprietarii din asociatie, punandu-i in vedere, asociatiei in conformitate cu prevederile art 31 din Legea 230/2007, sa prezinte aceasta notificare tuturor proprietarilor de apartamente, precum si afisarea la usa blocului. Normal ca nu a fost facut nimic. Am cerut si suma necesara pentru investitie.
Problema este ca eu sunt al treilea, apartament racordat in bloc. Dovada investitiei o are doar primul. Eu am doar declaratii si o chitanta de mana cu suma data ca despagubire. Asociatia acum ne-a notificat prin avocat si a cerut sa le dam deindata acordul si sa prezentam documentele justificative. Cel care detine proiectul, fiind primul care s-a racordat nu vrea sa prezinte chitantele, pe motiv ca noua nu au sa ne dea bani, insa la avocat pentru notificare au. Este si de inteles, ca daca veneau frumos sa discute de la inceput cu noi, poate ne intelegeam chiar si in rate, insa ei au inceput sa ameninte, ceva de genul : "cine nu ne da acordul, va ramane fara gaz", si chestii din astea.
De asemenea, ei doresc sa ne dea doar jumatate din suma ca asa au fost ei pe la anumite forme si cica doar atat ar costa, precum si sa facem dovada ca suntem proprietari pe teava, respectiv pe investitie.
Acum intrebarea mea este, daca ma puteti ajuta: Suntem, sau nu proprietari pe teava de gaz, pe investitie. Distrigaz spune ca nu am fi, ci doar utilizatori prin adresa trimisa, insa art. 85 alin. 1 litera g din Legea 351/2004, prevede prezentarea acceptului proprietarului, astfel, eu cred ca suntem coproprietar pe teava. Ei spun ca ar fi asociatia. Este inadmisibil ca asociatia sa fie proprietara pe banii mei si investitia mea, chiar daca se afla pe casa scarii.
De asemenea, ma intereseaza, daca asociatia are calitate de a face aceste solicitari. Parearea mea este ca nu are calitate, avand in vedere faptul ca solicitarea de racordare este individuala. Eu nu cred ca aceasta intra in atributiile asociatiei. In cazul unui proces as invoca lipsa calitatii procesuale. Aceasta, cu atat mai mult, cu cat cel putin unul din apartamente sigur nu se va bransa, avand in vedere faptul ca nu are intretinerea platita de 2 ani si sunt in litigiu, iar proprietarul este in germania.

Va multumesc.
Wow, este destul de greu, sper ca ati inteles problema.
deci ma intereseaza daca ar fi obligatoriu autoriarea comertului in cazul meu. Repet, nu este un comert permanent, se va desfasura doar la festivaluri, unde in mod normal primesti autorizarea din partea organizatorilor pentru cele 2 zile.

Va multumesc