In momentul cand s-a facut expertiza (pt cererea de imprumut) apartamentul a fost evaluat la 120.000 euro.In pachetul de imprumut era inclusa si asigurare de viata si de apartament.Asta ma poate ajuta cu ceva?
Buna ziua.Va multumesc mult pentru raspuns.
Am depus cerere de gratie,cu toate actele solicitate,doar ca am avut confirmare verbala de la functionara bancii ca a fost aprobata cererea.Problema este ca persoana respectiva nu mai lucreaza acolo,iar directorul bancii zice ca nu nu stia nimic de cererea mea. :(
Pot contesta in vreun fel hotararea de sechestru?
Banca a cedat cazul unei firme de recuperari,deci nu stiu cum m-ar mai ajuta banca respectiva intr-o refinantare :sorry:
Buna seara.
Am o problema si sincer nu stiu ce sa fac , sunt foarte derutat . in anul 2008 am facut un inprumut ipotecar de 76.000 euro am platit timp de peste 4 ani o rata de circa 830 de euro pe luna . Dupa aceasta perioada am primit acasa o scrisoare de la banca cu propuneri de genul urmator :cum sunt un client fidel si punctual si cum este criza am posibilitatea sa merg la banca si sa solicit rate mai mici pe o perioada mai lunga de timp sau intreruperea ratelor pt un an de zile. Eu atunci am ales intreruperea ratelor pt un an de zile . Pt aceasta a trebuit sa prezint o serie de acte pt intrerupere. O doamna din banca , care mi-a controlat dosarul mia spus ca totul este ok si ca pot sta linistit . Am omis sa va spun ca eu si sotia lucram in strainatate . Dupa toate acestea am plecat linistiti si nu am mai platit circa10 luni. Dupa 10 luni sotia a venit in tara pt a rezolva cateva probleme printre care a trecut pe la banca sa o salute pe respective doamna si sa se intereseze cat va fi rata dupa terminarea perioadei. Atunci a aflat sotia ca doamna respective nu mai lucreaza la acea banca si directorul i-a spus sotiei foarte revoltat ca el nu stie nimic de dosar , ca nu a aprobat nimic la nimeni si ca sunt restant de plata , dar nu poate clarifica nimica cu sotia pt ca eu eram titularul imprumutului . Atunci sotia ia spus lui domnul director ca eu nu pot venii asa curand pt ca sunt in proces cu firma la care am lucrat pt cateva drepturi financiare si ca momentan suntem fara munca si stam prost cu banii pt o perioada . Atunci domnul director ia spus ca trebue sa platim cat putem lunar si cand ajung in tara sa trec pe la banca sa clarificam situatia .
Au mai trecut circa 10 luni la care eu am platit lunar 500 euro pt ca nu am avut alta posibilitate . Intre timp am gasit de munca si dupa perioada de proba de circa 5 luni sper sa ajung la un salar considerabil sa pot plati ratele complete . Intre timp am primit acasa o instiintare cum ca am termen de15 zile sa platesc 77.000 euro plus 110 milioane lei vechi cheltueli de judecata ca daca nu apartamentul mi-l sechestreaza si va fi pus in vanzare .
Mentionez ca eu am contract cu banca pt imprumut circa 20 de ani din care au trecut aproximativ 7 ani si mai mentionez ca nu am primit nici o scrisoare sau telefon sau alfel de instiintare de judecata in tot acest tip . Eu si acum sunt la munca in strainatate , nu am reusit sa ajung in tara pt ca mai am pana termin perioada de proba , dar am aflat de la un vecin care a gasit aceasta instiintare in usa.
Acum sincer nu stiu ce sa fac . Ce ma sfatiuti ? Eu vreau sa platesc tot ,si imprumtul si restanta de circa 9.000 euro , dar nu pot plati toti odata , vreau sa platesc in rate dar ei mi-au dat numai 15 zile la dispozitie din care au ramas doar 10 zile .Cum e posibil sa mi ceara plata in anticip toata suma imprumutata si nu doar restanta si cheltuielile de judecata???
Ce pot face eu in acest caz?Va rog din suflet , invatati-ma ce sa fac