avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Activitate LRO

Activitate LRO

Buna ziua,

Prin 2005 am contractat la o banca o descoperire de card in jur de 2.100 lei. Sumele descoperite au fost achitate cu regularitate pana in anul 2010, in anul 2011 fiind anuntata de banca ca am acumulat o datorie de 800 lei, suma pe care am achitat-o integral. Intre timp, cardul expirase si nu l-am mai reinnoit. Dupa cateva luni, tot in cursul anului 2011, am fost sunata de banca pentru o restanta de 800 lei si am rugat banca sa verifica daca le aparea plata anterioara, pentru ca, intre timp, cardul a expirat si nu am mai utilizat in nici un fel acea descoperire si nici nu sunt interesata de prelungirea lui. Nu au mai revenit.
Intre timp restanta, daca exista, a crescut, probabil, cu penalizari, comisioane etc.
In martie 2014 am primit un telefon de la o firma de recuperare, firma care solicita achitarea unei sume de aproximativ 4.600 lei. Am rugat sa mi se transmita documente care sa ateste dreptul firmei de recuperare de a-mi solicita aceasta suma si modul de calcul al sumei solicitata - creanta si cuantum penalizari. De atunci ma hartuiesc telefonic fara sa trimita nimic concret - intre timp suma a crescut la peste 5.200 lei. La solicitarea mea de a mi se transmite copia contractului de cesiune si modul de calcul al sumei solicitate raspunsul era sa fac o solicitare scrisa. Lasand la o parte ca nici o data nu am fost informata ca acea convorbire urmeaza sa fie inregistrata (banuiesc ca acest lucru trebuie anuntat, nu?), le-am comunicat ca, daca tot inregistreaza convorbirea fara sa ma anunte, au dovada ca am solicitat verbal acest lucru si nu inteleg de ce trebuie sa ma deplasez eu la sediul lor ca sa depun o solicitare scrisa.
In sfarsit, intrebarea este, avand in vedere perioada scursa, aceasta presupusa datorie nu s-a prescris? Banuiesc ca, daca mai aveau dreptul de a ma executa, ar fi facut-o pana acum, nu continuau cu hartuiala telefonica timp de un an si opt luni.
Cum ar trebui sa procedez in continuare? Sunt, in general, o persoana onesta, care doreste sa-si achite datoriile, este si vina mea ca nu am luat legatura cu BRD in 2011 ca sa lamuresc problemele, m-am bazat pe faptul ca ei, daca nu au mai revenit, problema s-a rezolvat. As vrea sa rezolv aceasta problema, dar nu achitand niste penalizari, taxe etc. aberante.
Multumesc!