avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Activitate ardeleanadina

Activitate ardeleanadina

se calculeaza si se declara pina la 25.03.2014 dar este nota contabila la 31.12.2013 pt ca si declaratia se refera la dec 2013 doar termenul ei de depunere este martie 2014
vreau un raspuns mai concret, daca optez pentru inchirerea in scop turistic a unui numar de 3 camere din locuinta proprie si optez pentru norma de venit fac d 220 + fisa capacitatii de cazare si voi achita un impozit prestabilit prin ceva norme,,, iar daca optez pentru sistem real de impozitare fac d220 dar nu mai fac fisa capacitatii de cazare si voi achita impozitul aferent la venitul net estimat care se va regulariza in fiecare an cu venitul net realizat efectiv? in care din cazuri sunt obligata sa infiintez un ii, pfa sau if, af pentru aceasta activitate ?
pentru act de inchiriere camere din locuinta in scop turistic este nevoie ca unitatea sa aiba certificat de clasificare emis de Min Turismului sau nu ? persoana fizica cu CNP propriu poate emite factura si chitanta pentru incasarea/decontarea sumelor incasate ? daca se inchiriaza pina la 5 camere se poate opta pentru impozitarea in sistemul real ?