Buna ziua,
Va rog frumos, un sfat pentru situatia urmatoare - proprietarul - (il numesc X)unei parcele de 5000mp, din care 735mp drum privat si restul loturi, vinde toate loturile, dar ramane coproprietar cu cota de 0.02% din drum (0.147mp), prin greseala notarului. X este decedat, mostenitorii nu au facut succesiunea (probabil nici nu stiu ca mai sunt proprietari pe acea bucatica) si sunt ultra necooperanti. Am fost la notarul care a facut greseala si imi cere certificatul de mostenitor.
Intrebarea este ce as putea cere in instanta ca sa repar aceasta greseala, fara cooperarea mostenitorilor. Poate instanta sa-l dezproprietareasca ?
Problema este ca nu putem face extindere bransament gaze. GDF cere conventie cedare drept de uz si servitute cu inscriere in cartea funciara.
- in instanta nu pot cere cedarea de drept de uz si servitute pentru ca acestea sunt instituite legal, fara inscriere in cartea funciara prin legea gazelor si cred ca instanata nu poate sa-mi dea ceva ce e dat prin lege
- cu GDF nu pot sa ma bat ca e stat in stat
- acum sunt in situatia in care am obtinut acordul GDF sa semneze conventia fara X cu conditia sa dau o declaratie prin care ma angajez ca in termen de ... sa aduc semnatura lui X. Dar notarul imi spune ca nu stie daca va putea inscrie servitutea la CF (act de administrare, coproprietari ......) si a cerut o informare scrisa de la cadastru.
Va multumesc,