CIM a incetat de drept (adica a fost contract pe perioada determinata) la data de 01.08.2012 insa eu deja eram in plata concediului postnatal, continuata cu plata indemnizatiei de crestere copil de care beneficiez pana la data de 5 iulie 2014 cand fetita mea implineste 2 anisori. Ulterior datei de 5 iulie 2014 ar trebui sa lucrez pentru a obtine venituri. Insa daca nu voi reusi sa ma angajez pot depune totusi acte pt.somaj? De aceea v-am explicat un pic situatia mea si va intreb pe dvs. pentru ca singura nu m-am lamurit din litera legii. Multumesc!
Va rog frumos sa-mi spuneti daca este posibil ca dupa iesirea din concediul de crestere copil (CCC) sa intru direct in somaj in conditiile in care nu ma voi angaja imediat.
Daca da care sunt documentele care formeaza dosarul de somaj?
Mentionez ca in timpul concediului postnatal mi-a incetat contractul de munca fiindca era pe perioada determinata. Am nascut in iulie 2012 iar la 1 august a incetat contractul de munca. Inainte de CCC am avut contracte de munca pe o perioada de 1 an si 4 luni.
Dupa terminarea CCC nu voi putea sa ma intorc la vechiul loc de munca, astfel incat ramane intrebarea daca nu gasesc un loc de munca in timp util, as putea depune actele pentru indemnizatia de somaj incepand cu data incetarii indemnizatiei CCC?