Exact acest lucru i l-am transmis si eu fostului angajator. I-am spus sa verifice exact cine a gresit, deoarece eu nu vreau sa platesc pentru greselile unor fost colegi. Daca verifica si imi arata ca eu am avut facut vreo greseala, platesc. Fostul sef, s-a enervat, m-a amenintat ca o sa fiu data in judecata, mi-a zis ca am fost o "greseala de recrutare" si mi-a inchis telefonul.
Eu as vrea doar sa fiu sigura ca ei nu au nicio baza legala sa ma actioneze in instanta.
Contractul meu a fost pe o perioada determinata de 12 luni, iar in momentul in care am plecat am semnat doar un fel de nota interna, prin care am luat la cunostinta ca odata cu incheierea perioadei contractuale, se incheie si activitatea mea la firma respectiva. Nu scria nimic de nicio datorie sau de vreo obligatie ulterioara pe care as avea-o.
Am lucrat la o companie de telecomunicatii pana in 9 noiembrie 2013 pe postul de relatii clienti. Mai exact, eram vanzatoare intr-un magazin de telefonie mobila, trebuia sa vindem telefoane, tablete si accesorii pentru telefoane si tablete. Fac aceasta precizare deoarece cred ca e necesara pentru nelamurirea mea. Am fost sunata astazi, dupa 2 luni si vreo 2 saptamani de cand mi-a incetat contractul cu firma, de catre fostul sef. Mi-a spus ca in urma inventarului efectuat in data de 22 octombrie 2013, s-au constatat niste lipsuri foarte mari, multe din accesorii lipsind din magazie, si ca trebuie sa platesc si eu, deoarece la momentul in care s-a facut inventarul, si eu eram angajata a respectivei firme. Ideea e ca in momentul in care s-a facut inventarul, eu eram plecata in delegatie in Sighisoara, nu am stiut nimic de acel inventar. Mi s-a spus de catre fostul angajator ca suma lipsa trebuie achitata de catre toti membrii echipei in mod egal, fiecarui membru revenindu-i aproximativ 500 ron de achitat. Eu nu vreau sa platesc aceasta suma deoarece nu consider ca e corect, nu imi permit sa platesc in aceasta perioada, si nici nu mi se pare normal ca rezultatul unui inventar sa vina abia peste 2 luni. In momentul in care am plecat de la firma nu mi s-a spus ca voi fi sunata in legatura cu acel inventar. Fostul sef mi-a spus ca daca refuz sa platesc, compania ma va actiona in instanta. Am sunat astazi si la HR si de acolo mi s-a spus ca ar fi mai bine sa platesc, sa evit orice procedura penala. Mentionez ca firma e o companie multinationala exterm de cunoscuta in Romania si cu extrem de multa influenta.
Intrebarea mea este: ma obliga ceva din codul muncii sau din codul penal sa platesc aceasta suma?