avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Activitate ileana12

Activitate ileana12

Buna ziua.
Ma numesc Ileana si sunt noua in forum. Desi am discutat cu multi avocati, as vrea totusi foarte mult parerea unor specialisti din echipa dvs. Speta este urmatoarea:
Sotul meu a mai fost casatorit in perioada 2002-2010. In anul 2007 a contractat un credit in Italia, impreuna cu fosta sotie. Cu acesti bani(20000 euro) a achizitionat o masina in valoare de 18000 euro. In acelasi an, la cateva luni de la data contractarii creditului, s-au separat in fapt. Creditul a fost rambursat dintr-un cont comun, deci impreuna, pana in 2008, suma fiind de 8000 euro. In 2008 sotia s-a retras din cont, si-a deschis un cont nou,numai pe numele ei si nu a mai vrut sa plateasca creditul. Ba mai mult, aceasta a insistat ca sotul sa-i returneze 4000 de euro, jumatate din cat au platit impreuna, sustinand ca ea nu are nevoie de masina si ca nu o intereseaza creditul, parasind apoi domiciliul comun. Pentru a evita neplacerile cu banca, sotul a platit singur diferenta de credit, pana l-a achitat integral. In tot acest timp masina a fost folosita in comun. In perioada cand sotul era in somaj, banca nu-si acoperea rata lunara, ramanand astfel restante. Vazand acestea, sotul s-a gandit sa vanda masina si sa plateasca ratele la banca. A mers la un centru auto si a obtinut o masina in valoare de 7000 euro si o suma in numerar de 5000 euro, bani din care i-a platit fostei sotii cei 4000 de euro pe care ea ii dorea. Aceasta masina a fost adusa in tara si, devalorizandu-se, a fost vanduta pentru piese de schimb in valoare de 2000 euro.
Dupa divortul celor doi soti, a urmat partajul bunurilor comune, doar imobiliare(o extindere la casa sotului), in acest partaj neincluzandu-se alte bunuri sau datoria comuna. Astfel, sotul a promovat o actiune in instanta pentru partaj suplimentar, respectiv acel credit. La actiune a atasat extrasele de cont de la banca din Italia si un fel de adeverinta din care rezulta ca ambii erau titulari de contract, nu si de cont.
Concomitent cu acesta actiune, partajul initial, pentru bunuri, se afla in recurs la tribunal. Instanta de fond, a adecis din oficiu suspendarea cauzei pana la intoarcerea dosarului de partaj de la tribunal. Dupa 6 luni, dosarul a fost repus pe rol, sotia-parata a invocat exceptia inadmisibilitatii actiunii,exceptie care s-a pus in discutie la unul din termene, iar parata a renuntat la aceasta. S-a trecut la dezbateri, proba cu martori si toate celelalte. S-a depus din partea sotului inclusiv o expertiza contabila, necontestata de parata. Cu toate acestea, instanta a respins actiunea ca inadmisibila. Este corect? Ce poate face sotul in aceasta situatie?