avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Activitate Iuliano56

Activitate Iuliano56

Izolarea fonica pe care sugerati ca ar trebui sa o fac este extrem de scumpa pentru ca priveste toata locuinta: planseele si peretii din fiecare camera. Firesc ar fi sa o faca cel care face zgomote in timpul noptii, altfel ideea pastrarii linistii publice nu se mai justifica.

Instalatia sanitara este doar un element pertubator, dar nu singurul. Tropaitul, tipatul, bocanitul, jocul de popice, mersul cu rolele pe parchet... si exemplele pot continua, sunt alte elemente ce se manifesta pe timpul noptii. Chiar daca nu este vorba despre un bloc, se aplica presupun aceleasi norme de comportament in ceea ce priveste pastrarea linistii.

Ce sanse ar avea o reclamatie. Dar o actiune in instanta? Pe langa atentat la sanatate mea, prin privarea sistematica de somn, sunt si alte elemente, ocazionale, mai grave
Multumesc.
Ma confrunt cu o probleme de tulburarea linistii pe timpul noptii de actre vecini. Locuiesc intr-o casa veche, cu o replica in oglinda. Vecinii au un program de rentieri. Se culca in mod uzual dupa miezul noptii. La fel si copilul prescolar. Noi avem un program obisnuit: ne sculam la 6-6.30 in timpul saptamanii. In afara unor zgomote generate de activitate uzuala (alergat, discutii, tipete, aruncat obiecte...), pe timpul noptii nu sunt lasat sa dorm si de folosirea instalatiei sanitare: wc si dus. Vecinii au eliminat conductele lor de aerisire a WC-urilor. Aceasta se realizează acum exclusiv prin vechiul cos la casei, situat pe peretele comun dormitoarelor. Zgomotele amplificate de baie sunt transmise prin cosul de fum (aerul este cel mai bun conducator de zgomot), iar somnul nostru este impiedicat. Situatia dureaza de cativa ani. Am incercat dialogul, fara rezultate. Folosim dopuri de urechi, luam pastile. Nu ajuta. Ce putem face?