avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Activitate cristinacontabil

Activitate cristinacontabil

Multumesc pt raspuns , dar ce pot face cu depasirea la plafonul de cazare ?
Pot scade valoarea depasita de cazare din diurna ? sau trec suma pe stat si retin contributiile salariale ?
Limita cazare externa
Se tot discuta de diurna, unde la extern avem o lista de acordare a diurnelor, dar am o nelamurire cu privire la cazarea externa : daca un sariat este trimis in delegatie in Emiratele Arabe si i se acorda diurna 38usd*2,5/zi,bilete de avion suportate de societate, cazarea suportata de societate, dar conform HG. 518/2015 limita este de 100usd/zi si aceasta a fost depasita cu 50 usd, acordandu-se 150Usd/zi. Ce se intampla cu valoarea depasita aferenta cazarii?
Facturam catre angajat diferenta? sau se considera venit salarial si vom retine sanatate, pensie, impozit pe salariu?
LISTA PLAFOANE CAZARE DELEGATII IN STRAINATE VALABILA PENTRU 2023
HELP!
O SOCIETATE COMERCIALA DORESTE INFIINTAREA UNEI FUNDATII IN CARE SA REDIRECTIONEZE CEI 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT,APOI DIN FONDUL STRANS IN FUNDATIE SA REDIRECTIONEZE CATRE ALTE PERSOANE
NU SUNT LA CURENT CU ACEST DOMENIU
VA ROG INFORMATII DESPRE :
-INFIINTARE FUNDATIE,
-DECLARATII FISCALE,
-MONOGRAFIE CONTABILA,ETC

se instaleaza peste versiunea veche si se pastreaza celelalte declaratii
eu asa am procedat si a fost ok!
buna ziua!
cum inregistrez factura (utilitati) pe societate in interesul personal al asociatului, plata furnizorului se face din contul societatii , asociatul are contracte de creditare firma , pot face inregistrarea 4551 = 461 ?
mentionez ca factura o consider chelt neded