multumesc.se tine cont si de cei 5 ani in care a platit?daca se calculeaza la salariul minim se poate sa se considere ca a platit mai mult si sa nu se ia in calcul si cei2 ani?precizez ca fostul sot lucreaza in strainatate.nu stiu cum as putea sa fac dovada venitului sau daca el nu da o declaratie pe propie raspundere cu ce venit are.
acum 7 ani am divortat.sotul a platit pensia alimentara timp de 5 ani dar in ultimii 2 ani nu a mai platit nimic.suma totala in cei 5 ani a fost de aproximativ 8000 euro.precizez ca nu a fost o suma stabilita de o instanta,a fost intelegerea dintre noi.sumele variau intre 150-400 euro lunar.cand ne-am despartit el mi-a cedat 50% din apartamentul care-l detineam impreuna.el lucreaza in strainatate si nu am acte doveditoare cu venitul lui lunar. 1.daca-l chem in instanta la ce venit se calculeaza pensia? 2.pot primii pensia retroactiv pe cei 2 ani sau daca se considera ca a platit mai mult in cei 5 ani,nu 3.se considera plata in natura a pensiei renuntare in favoarea mea la dreptul de 50% din locuinta?