avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate mirceaCRM

Activitate mirceaCRM

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat si etape pentru a rezolva o mica problema:
Am ales sa cumpar prin prima casa un apartament la casa intr-un duplex. Sunt 4 apartamente pe o suprafata teren si casa aproximativ 1000 mp.
Am facut antecontractul, i-am dat 5 % din valoare si acum astept restul de bani de la banca. In antecontract scrie ca am apart. cu S util 68 mp cu nr. cadastral_____, inscris in cartea funciara nr______ impreuna cu:
- dreptul la copropietate fortata si perpetua..... reprez. 26.41%
- dreptul de propietate asupra cotei indivize de 264 mp din terenul cu S total 1000 mp.
Eu am ales unul din apartamentele de la parter si m-am inteles cu propietarul sa ocup cei 264 mp de langa parterul meu. Dar in acte nu scrie nicaieri ca eu sunt propietar pe acel teren de langa apartamentul meu.
Cum pot face ca si acest teren sa treaca in proietatea mea? Nu as vrea ca vecinul de deasupra sa vina sa spuna ca vrea el partea lui de 264 langa parterul meu.
Propietarul care imi vinde (si este propietar pe tot imobilul si teren) imi spune ca dupa ce devin eu propietar pe apartamentul de la parter (finalizez contractul de vanzare - cumparare) se poate ocupa sa dezmembreze duplexul in 4 apartamente, sa scoata certificat de urbanism etc.. si apoi sa solicitam la OCPI sa vina sa faca intabularea pe terenul de 264 mp de langa parterul meu.
Ma intereseaza daca este vreun risc sa fac acest lucru dupa ce devin propietar pe apartament (particica mea).

Va multumesc pentru atentie!