Dupa ultima modificare a Legii 7/1996 republicata cu modificarile si completarile ulterioare, constructiile edificate inainte de august 2001 se pot inscrie in cartea funciara in baza certificatului fiscal.
Sunt din Slatina, Jud. Olt, iar la Primaria am considerat ca nu este cazul sa fac plangere deoarece primariile sunt mana in mana cu asociatiile de proprietari si nici nu au competenta necesara de a controla din punct de vedere financiar aceste capuse ale societatii.
Singura mea speranta este instanta si solutionarea corecta a plangerii penale, pentru ca de 17 ani, de cand locuiesc in acest bloc, nu s-a pus problema sedintelor, a convocarilor, a nimic din ceea ce prevede legea 230/2007, nici macar nu s-a reorganizat in baza noii legi. Acum, dupa ce i-am facut plangerea penala, pe data de 03.12.2013 depune actiunea in pretentii impotriva mea, iar in data de 05.12.2013 depune cererea de "modificare statut" in baza Legii 230/2007. Nu exista statut, nu exista acord de asociere in baza noii legi, nu s-a inregistrat la Circa Fiscala, nu are decizii ale comitetului executiv, nu a dat hotarari in urma adunarii generale a asociatiei atunci cand se stabilea bugetul de venituri si cheltuieli,(hotarari care ar fi putut fi contestate in 45 de zile de la comunicare, comunicare care nu s-a facut deoarece acestea nu exista si lipsesc cu desavarsire), nu exista raportul cenzorului, documentele sunt fara semnatura presedintelui sau acesta este semnat in fals, nu exista contracte de munca, n-a vazut nimeni contracte cu furnizorii, etc. Incerc acum prin intampinarea pe care o s-o formulez la actiunea facuta de asociatie sa scot in evidenta toate aceste aspecte, sa solicit instantei ca prin aceasta actiune, asociatia sa probeze ca toate listele de plata si toti banii solicitati au fost in litera si spiritul legii si sa cer suspendarea pe principiul "penalul tine in loc civilul" chiar daca nu s-a inceput urmarirea penala, plangerea penala fiind pe rolul politiei, aceasta facand investigatii.
da, plangerea mea este formulata impotriva administratorului, iar ca dovada este suficient s-o intrebe cineva, oricine unde sta stampila si va raspunde ca la ea, noul presedinte habar nu are cu ce se manaca Legea 230/2007, se uita in gura ei de parca ar fi guru. Daca ar fi numai aceste nereguli, dar am constatat ca de fapt nimic nu este in regula.
Nici noi n-am crezut ca poate fi adevarat, nici macar nu s-a reorganizat in baza Legii 230/2007, spunand ca este constituita in 1998 si este suficient.
presedintele n-a mai semnat, liste de plata din 900 toamna, liste care nu coincid cu registrele de avidenta, registrele sunt de pe vremea locatarului, decizi, hotarari ale Adunarii Generale nu exista si lipsesc cu desavarsire, clar nici nu s-au comunicat ca sa poata fi contestate in 45 de zile de la comunicare, ne solicita bani pentru reparatii in fiecare an in fiecare luna, in conditiile in care plafonul blocului sta sa cada, am acoperis din 1996 si mie imi ploua in apartament, pt ca se infiltreaza de la vecinii care nu au, mai face ea cate o hidroizolatie cu trei suluri de carton si o cutie de adeziv, iar in perioada ploilor si a ninsorilor, ploua pe scara si pe la vecini intr-o veselie, bani pt schimbat usile si zugravit in culori ce starnesc greata, fara a se prezenta chitante, ,, ca e scump si se ganseste ca n-avem bani,, cum sa facem cu firma s-au sa avem trei oferete asa cum spune legea, lege necunoscuta de altfel de ea si de multi proprietari. Comisiile sunt alese dintre cei apropiati care sunt scutiti de plata datoriilor si care semneaza actele fara sa stie ce semneaza. Mare parte din proprietarii din bloc au datorii dar le este lehamite sa intreprinda ceva. Si uite asa am pus noi |(doi proprietari) piciorul in prag si am dat drumul la plangerea penala. Cand a aflat ne-a facut repede actiune in instanta cu obiect pretentii la care a depus listele de plata care nu corespunde cu situatia din registre, si-a confectionat patru procese verbale reprezentand adumnarile generale ale proprietarilor unde a continuat sa falsifice semnaturi. Stampila sta in permanenta la ea desi legea 230/2007 interzice acest lucru, si in concluzie atitudinea ei este de stapan, iar noi suntem prostii care o platim cu un salariu pe care si l-a stabilit singura si este secret daca nu stiati.
In noiembrie 2013 am depus la politia judeteana plangere penala impotriva administratorului Asociatiei de proprietari, plangere aflata in curs de solutionare, fiind nevoie de verificarea amanuntita a documentelor asociatiei si daca sunt intrunite conditiile infraciunilor enumerate in aceasta.
In decembrie 2013, administratorul, afland ca s-a facut plangere penala impotriva lui, depune actiune civila in instanta avand ca obiect pretentii, pentru recuperarea debitelor restante pe care le avem la asociatie, plangerea penala fiind formulata tocmai pentru aceste datorii nejustificate, si o intreaga serie de falsuri si incalcarii flagrante ale Legii 230/2007.
In tot acest timp si-a confectionat o mica parte din actele necesare, savarsind alte falsuri in inscrisuri, pe care le-a depus la actiunea civila.
Intrebarea este: cand formulez intampinarea la actiunea civila pot solicita suspendarea acestei pe motivul ca exista pe rolul politiei plangerea penala avand ca obiect cele mai sus mentionate chir daca nu s-a ajuns la inceperea urmarii penale, considerand ca sunt cauze conexe?