avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Activitate marius1408

Activitate marius1408

Răspuns la discuția Admitere barou 2014
alext a scris:

mirei2012 a scris:

Pe noul cod pluralitatea de subiect pasiv conduce la concurs nu unitate de infractiune...pt intrebarea 79 grila 1.

Subiect pasiv la darea de mita este institutia, nu functionarul. Verifica orice carte de doctrina.

In sfarsit cred ca am reusit sa trec si eu de acest examen(pana nu vad oficial nu fac nunta).Mi-am numarat 76-77 in conditiile in care la pr civila am facut 10 din 20..noroc cat casa!Succes tuturor la contestatii!
mirei2012 a scris:

Marius grilele pe oepa nu sunt grele...eu am citit de 2 ori si am facut toate grilele de anul trecut...asta nu inseamna ca vor fi si anul asta la fel...insa am constatat ca sunt strict pe lege/statut

Eu citesc din cartea Ligiei Catuna,anul trecut am gresit 4..nepermis de mult!Anul acesta sa faci maximum la oepa e mana cereasca,iti poti permite”luxul”sa mai busesti pe la celelalte.
mirei2012 a scris:

Am citit undeva citatul var b....dar nu stiu pe unde-i trecuta... nu prea imi suna ca ar apartine principiului

Am gasit art 142 din statut...si este la efectele contractului....nu stiu cum sa incadrez...poate la respect ca nu e frumos sa te bagi peste colegul tau....uffffffffff

Incep sa regret ca am neglijat si anul acesta oepa...anul trecut daca faceam putin mai mult la aceasta materie aveam acum deja un an de stagiatura.Initial pare ceva usor dar cand te apuci sa o iei la purecat observ ca nu e chiar asa sau ma rog,pt mine nu este.
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
i_law a scris:

catalin1980 a scris:

i_law a scris:

Ar fi bine sa incheiem aceasta discutie ca oricum nu isi are sensul in acest context, in final sunt institutii abilitate care sa vegheze asupra corectidudinii examenului. Voi cu ce materie incepeti pregatirea ? Catalin 1980 alias fiul nelegitim al Stefaniei Popescu si George Pruteanu tu cu ce incepi ? ( din cate am obs. eu esti foarte bine pregatit la penal) - sper ca sti de gluma si nu te superi ca te-am numit fiu nelegitim al unor intelctuali de marca.

Eii cum sa ma supar.Hai sa zic ca m a deranjat putin comparatia cu George Pruteanu :)
Parca prea le stia el asa pe toate.Dar cand mi ai spus de Stefania,deja e altceva :))
Sigur nu esti rautacios? :))

Nu sunt , tu pe fond ai dreptate, ar trebui sa cautam sa scriem corect, insa sti cum este te ia valul si sa dai un raspuns mai repede uiti de gramatica.
Daca eram rautacios ma simteam vexat de observatia ta si reactionam dincolo de limitele academice. Toata condescendenta mea, pentru ca doresti ca limba romana sa fie respectata.

I_law ai facut tu ce ai facut si tot ai strecurat o greseala si in ultimul text! :)) Te-a luat Catalin prea tare si nu ai rezistat presiunii?
Sa stii totusi ca nu o zic din rautate nici eu,doar incerc sa mai arunc cate un pai pe foc! :))

mirei2012 a scris:

Breeeee ne costa cate un punct fiecare neatentie...baga mintele in cap ;).

Stiiuu..asta e o veche problema a mea.Am ales B-ul unde trebuie sa pui putin mintea la contributie si nu am luat A-ul care e articol din cod.Buna treaba...
b...editez:AB.am citit aiurea prima varianta :(
Sper ca dificultatea grilelor sa fie de nivelul celor postate astazi de tine...merci oricum pt ”deranj”!
iuli_c a scris:

cererile de imparteala judiciara

a.se solutioneaza in prima instanta de judecatorie,dc valoarea obiectului cererii nu depaseste 200.000 lei inclusiv
b.pot fi atacate cu apel la curtea de apel
c.se solutioneaza intotdeauna in prima instanta de catre judecatorie

C.
iuli_c a scris:

barem A

gr 178 G.Raducan/2013
probabil considera ca expresia suporta interpretarea ca ar exista si o cautiune mai mica de 1000 lei

Am luat in calcul si ca ar fi dat corect doar A insa cu siguranta subiectele din examen nu vor fi astfel concepute.La grila asta a vrut Raducan sa faca putin pe desteapta,atata tot.
iuli_c a scris:

:coffee:

cautiunea ,in situatia suspendarii judecarii procesului pana la solutionarea cererii de stramutare

a.este obligatorie
b.nu poate depasi 1000 lei
c.este facultativa

Suspendarea e facultativa insa cautiunea e obligatorie in cuantum fix de 1000 lei.
Zic AB