Multumesc pentru raspunsuri.
Daca tatal meu ar cadea la pat si as constata prin vizite mele ca este prost ingrijit de sotia lui, as putea sa-l iau din casa lor la mine? Probabil ca trebuie acordul lui. Dar daca ar fi atat de bolnav incat nu ar mai putea sa comunice, as putea sa-l iau eu, fiica lui, la mine, sau sa angajez o persoana de incredere care sa stea cu el acolo, in casa lor, si sa-l ingrijeasca ?
Sotia lui se poate opune sa-mi ingrijesc tatal daca ar deveni neputincios?
Eu si tatal meu locuim in localitati diferite, la 300 km distanta.
Eu am familia mea, am spatiu si toate conditiile sa-l ingrijesc.
Multumesc.
Tatal meu, in varsta de 80 ani, are o suma de bani in banca, bani castigati legal de el singur, in timpul ultimei casatoriil. Sotia lui actuala, care nu are copii, a facut tot posibilul sa-l indeparteze de mine, fiica lui. Nu a reusit, dar il terorizeaza, ca sa nu vorbim, sa nu-l vizitez.
Mi-e teama ca, atunci cand tatal meu va cadea la pat, doamna sotie nu-l va ingriji corespunzator si ii va retrage banii din cont ca sa-i foloseasca doar ea. Tatal meu este titularul contului dar ea are drept de retragere.
Intrebarile sunt:
- cum pot eu, ca fiica, sa verific felul cum este ingrijit tatal meu, acum si in viitor, si sa particip la ingrijirea lui?
- daca tatal meu va cadea la pat, pot sa am un control asupra banilor lui din banca, sa nu fie la cheremul sotiei lui actuale?
Multumesc.