avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Activitate Bolica

Activitate Bolica

Multumesc pentru raspunsuri.
Daca tatal meu ar cadea la pat si as constata prin vizite mele ca este prost ingrijit de sotia lui, as putea sa-l iau din casa lor la mine? Probabil ca trebuie acordul lui. Dar daca ar fi atat de bolnav incat nu ar mai putea sa comunice, as putea sa-l iau eu, fiica lui, la mine, sau sa angajez o persoana de incredere care sa stea cu el acolo, in casa lor, si sa-l ingrijeasca ?
Sotia lui se poate opune sa-mi ingrijesc tatal daca ar deveni neputincios?
Eu si tatal meu locuim in localitati diferite, la 300 km distanta.
Eu am familia mea, am spatiu si toate conditiile sa-l ingrijesc.
Multumesc.
Tatal meu, in varsta de 80 ani, are o suma de bani in banca, bani castigati legal de el singur, in timpul ultimei casatoriil. Sotia lui actuala, care nu are copii, a facut tot posibilul sa-l indeparteze de mine, fiica lui. Nu a reusit, dar il terorizeaza, ca sa nu vorbim, sa nu-l vizitez.
Mi-e teama ca, atunci cand tatal meu va cadea la pat, doamna sotie nu-l va ingriji corespunzator si ii va retrage banii din cont ca sa-i foloseasca doar ea. Tatal meu este titularul contului dar ea are drept de retragere.
Intrebarile sunt:
- cum pot eu, ca fiica, sa verific felul cum este ingrijit tatal meu, acum si in viitor, si sa particip la ingrijirea lui?
- daca tatal meu va cadea la pat, pot sa am un control asupra banilor lui din banca, sa nu fie la cheremul sotiei lui actuale?
Multumesc.