avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Activitate laviniqua

Activitate laviniqua

Buna ziua,

O persoana incadrata ca Referent SIII (TESA) in invatamantul superior de stat in perioada 2008-2011 are dreptul la plata diferentelor salariale in baza Legii nr. 85/2016 (cu normele metodologice aprobate prin Hotărârea nr. 614/2016)? Neclaritatea se bazeaza pe 3 aspecte: 1) Cele doua texte nu contin referire la personalul TESA, doar la personalul didactic auxiliar; 2) Nu am gasit nicaieri daca personalul TESA este considerat personal didactic auxiliar sau nedidactic in invatamantul superior si 3) taierile salariale din perioada 2008-2011 au afectat intregul personal din invatamantul superior, nu numai personalul didactic.

O a doua neclaritate este daca cele doua texte de lege afecteaza si persoanele angajate ale institutiilor de invatamant superior de stat care au fost platite integral din fonduri ale programelor europene (Referent programul ERASMUS).

Multumesc,

Lavinia
Buna ziua,

Sunt traducator autorizat si, incepand cu 1 ianuarie, nu mai am venituri salariale. As vrea sa stiu daca este necesara incheierea unui contract cu Casa de Pensii pentru a-mi merge vechimea in munca sau este de ajuns sa depun Declaratia 600 la ANAF.

Multumesc.