avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate whosyourdady

Activitate whosyourdady

Răspuns la discuția Salarii pentru angajatii decedati
Multumesc pentru informatii.
Am depus deja o cerere la unitatea de invatamant privitoare la aceste 5 salarii.

O nelamurire as mai avea cu privire la urmatorul lucru:
Am primit deja ajutorul de inmormantare in valoare de 2200 lei, de la unitatea de invatamant, bani proveniti probabil din bugetul asigurarilor sociale.

Daca primesc si acest ajutor in valoare de 5 salarii, mi se va acorda diferenta de la 2200 lei pana la quantumul celor 5 salarii sau aceste sume se dau cumulat?

Multumesc anticipat.
Multumesc.
Am citit intre timp despre legea legea 128/1997 art. 106 alin.2 care prevede acordarea a 5 salarii in cazul decesului unui cadru didactic.
Citez:
"În caz de deces al unui cadru didactic sau didactic auxiliar, cuantumul ajutorului acordat celor îndreptatiti este de
cinci salarii ale persoanei decedate, din bugetul asigurarilor sociale."

Aveti cumva idee cine imi poate acorda acest ajutor?
este vorba despre legea 188/1999, actualizata, articolul 40
[ link extern ]
Citisem despre asa ceva cu privire la functionarii publici si ma intrebam daca nu cumva se aplica si la angajatii din invatamant.
Buna ziua.
De curand, o ruda de gradul I a decedat. Persoana era cadru activ in invatamant cu sporuri la activ.
Intrebarea mea este daca se aplica acea regula in care familia trebuia sa primeasca 3 salarii pe care le-ar fi putut avea decedatul.

Multumesc pentru raspuns.