avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Activitate alexsabau

Activitate alexsabau

Buna seara, detin un teren care la cartea funciara este trecut ca si intravilan de cand a fost achizionat in urma cu 10 ani, de atunci platesc impozit pe el, ca fiind intravilan. Anul trecut pe vremea asta, am avut un cumparator la el. Persoana care a fost interesata de cumparare, a mers la primarie sa se intereseze de autorizatiile de constructie pt imobil, si alte alea. Unde i s-a spus, ca terenul respectiv figureaza ca si extravilan. Bulversat de aceasta informatie, am fost si eu la primarie, mi s-a spus acelasi lucru, am mers la CF acolo scrie negru pe alb intravilan. Prima intrebarea a mea este, de unde aceasta neconcordanta? Cum se poate ca un teren intravilan sa apara ca prin minune la primarie ca si extravilan ? Ei au spus ca s-au retrasat granitele orasului, si ca asa a picat... in afara lor adica. si ca toate planurile de urbanism vin de la Bucuresti si ca ei nu au ce sa faca, este adevarat asa ceva? Daca este, de ce nu s-au facut modificarile si la CF? Cum se poate cineva sa faca ce vrea cu proprietatea mea privata, fara nici un drept?

Punctul 2. Acel cumparator pana la urma a luat alt teren de langa al meu, tin sa precizez ca toate terenurile invecinate au aceeasi problema. Dar pers. respectiva luand alt teren cu aceeasi prb, a rezolvat cica la primarie platind o taxa de 9000 ron, sa-si modifice in acte la primarie din extra in intra, in decurs de 2 sapt. Eu am fost amanat 1 an, iar acuma zilele trecute cand am fost iar, implinindu-se 1 an, m-au amanat inca 1 an. Iar cand am adus in discutie de situatia cumparatorului care a rezolvat cu 9000 ron, a inceput tanti sa se agite, sa-mi spuna ca minte, ca nu se poate si asa mai departe, sa inteleg ca acei 9000 ron au fost mita?

Va rog, cine stie exact cum trebuie sa fie, sau daca e voie sa fie intr-o parte intr-un fel si in alta parte in alt fel, sa ma ajute cu 2 - 3 informatii, sa stiu cum sa actionez mai departe.. daca se merge pe mita, sa apelez la DNA, sau la un avocat... . Multumesc tare mult!