avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Activitate vvoicuv

Activitate vvoicuv

Buna ziua
Va deranjez cu o intrebare legata de redeventa unui teren de 300 concesionat in anul 2006, teren care are un pret evaluat de 4 euro fara tva / mp si la care s-a stabilit o redeventa de 1.41 euro/mp/an. Asadar pentru un teren cu o valoare de 1500 euro (TVA inclus) eu platesc anual 423 euro. In decembrie 2011 am facut cerere de cumparare a terenului ( in contractul de concesiune este stipulat ca, daca vreau, pot cumpara terenul la un pret de 4 euro/mp +tva imediat dupa ce am facut receptia finala).
Din decembrie 2011 pana in prezent Primaria nu mi-a raspuns la aceasta cerere si dimpotriva de fiecare data cand vreau sa aflu informatii despre aceasta cerere tot incearca sa ma pacaleasca , motivand ba ca trebuie facuta reevaluarea terenului , ba ca mai dureaza putin ..... numai minciuni.
Am ami facut o revenire la cererea intiala anul trecut in care la fel am cerut sa-mi fie vandut terenul conform contractului de concesiune si la fel ma mint ca trrebuie sa fac reevaluarea terenului dar NUMAI cu evaluatorul primariei si "din cate am inteles noi este undeva la 25 euro/mp". Am facut rost de nr evaluatorului care la fel ca sa scape de mine mi-a aruncat ca este pretul/mp in jur de 25 euro si ca mai bine stau linistit. I-am solicitat sa-mi faca reevaluarea terenului si i-am adus la cunostinta ca in paralel voi mai angaja alti doi evaluatori autorizati si vom ajunge in instanta, mai ales ca stiam ca sunt nereguli in privinta valorii redeventei. Raspunsul acestuia a fost "Poti sa faci ce vrei ca eu nu intru in puscarie pentru primaria O... si nu eu am stabilit redeventa la pretul asta nesimtit si eu le-am spus de prima data ca nu este legal acest pret".... si de atunci acesta nu mi-a facut nicio reevaluare, primaria nu mi-a dat niciun raspuns ( la niciuna dintre cele doua cereri de cumparare)
Intrebarile mele sunt:
1. ce pot sa fac ca primaria sa-mi raspunda la solicitarile mele
2. este corecta valoarea acestei redevente ? ( stiam ca redeventa se calculeaza astfel incat in 25 ani sa se recupereze costul terenului) iar la mine valoarea terenului a fost deja recuperata din redeventa in primii 4 ani.