Buna seara,
Povestea tatalui meu incepe in anul 2008 cand primeste acasa o factura neachitata de la Cosmote.stiind ca nu are abonament la Cosmote a mers si a cerut sa vada contractul.surpriza:o copie a unui buletin cu datele tatalui meu dar o alta persoana in poza.a doa zi a primi de la BCR cum ca are o datorie neachitata cam 200 mil lei vechi parca.si in zilele urmatoare a mai primit un plic de la Banca Romaneasca si de la BRD.a mers la politie si a facut plangere, a primit raspuns de la Cosmote si BCR cum ca cei de la politie au preluat cazul dar nu sia dat seama ca nu avea raspuns si pt celelalte.ca dupa un timp sa primeasca notificari de la firme de recuperare referitor la creanta de la BRD si Banca Romaneasca.a mers la politie si a cerut o copie a plangerii facute anterioar insa nu a fost gasit in baza si nimeni nu stia nimic.neavand cum sa faca dovada plangerii la politie si neexistand un proces verbal cei de la firmele recuperatoare si-au vazut de treaba.mai exact pt creanta de la Banca Romaneasca primi poprire la angajator unde i s- retinut din salariu 4 luni.in acest timp a mers la parchet unde a fact plangere care a ajuns si la politie .pe baza acestei plangeri a primit sistarea popririi insa nu iau fost restituitii si banii respectivi spunandu_i_se ca dupa ce va avea un raspuns clar de la politie va trebui sa faca o cerere pt restituirea banilor.intre timp a primit si notificari amenintatoare cu executarea silita din partea firmei ce se ocupa de creanta BRD.le-am trimis plangerea de la parchet si nr inregistrare politie insa au spus ca fara un raspuns cert ei nu pot opri procedura de executare.merge aproape zilnic la politie insa i se raspunde ca ancheta este in desfasurare(de 1 an de zile) si i sa sugerat sa isi angajeze avocat pentru ai da pe respectivi in judecata insa nu ne permitem un avocat si chiar nu stim cum sa procedam.m-am gandit ca pt creanta BRD ce se afla la firma recuperatoare sa invoc prescrierea dar nu stiu exact cum sa procedez( tin sa precizez ca datoria a fost cesionata in 2010 timp in care mu sa facut nici o plata) pt ca ne este frica sa nu preia vreun executor dosarul si sa se trezeasca iar cu poprire.iar referitor la celalalt ca unde deja a avut poprire.tot este sunat si i se cere sa aduca raspuns de la politie.(care nu i se da) semn ca ar vrea sa puna din nou poprirea.daca se poate sa ne ajutati sa ne indrumati ce sa faem tinand cont ca cei de la politie dau din coate nu stim cu ce sa incepem si fara sa ne permitem un avocat.ca daca s_ar fi putut am fi actionat de mult in instanta.va rog mult sa ne dati un sfat.