Asa cred si eu, dar pentru siguranta mea vroiam sa stiu daca este o lege de care sa ma leg pentru aceasta problema. Persoana cu care am aceasta disputa sustine ca spatiul din fata casei este sub grija lui, adica el este obligat sa il tina curat si din aceasta cauza el sustine ca poate sa imi interzica sa parchez acolo.
Aici pot sa va contrazic pentru ca eu anul trecut am gasit masina lovita in fata blocului ( pe domeniu public asa cum ati zis nu in parcare ) si am beneficiat pe polita de asigurare dupa ce un reprezentant al firmei de asigurare a venit la locul unde s-a pretrecut evenimentul si a facut o constatare a evenimentului si a daunelor.
Nu exista nici un indicator rutier. Dupa raspunsul dvs. inteleg ca nu pot sa parchez masina nici un fata trotuarului, asa cum se procedeaza pe strada mea, pentru ca este patiu public? In fata blocului se parcheaza masina paralele cu trotuarul si pe partea dreapta cat si pe partea stanga iar pe sosea mai au loc sa treaca 2 masini care vin din sensuri opuse si nu exista nici un indicator rutier de parcare si acest stil de parcare se practica de 17 ani ( de atat timp locuiesc aici ). Toata lumea parcheaza ilegal?
Buna ziua,
Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se intampla sa nu gasesc loc de parcare las masina pe trotuarul din fata acelei case fara sa blochez drumul de acces spre casa. Trotuarul are 6 m de la garadul casei pana la sosea asa ca nu blochez nici accesul pietonilor. Problema mea este ca proprietarul casei a inchiriat o bucata de teren din fata unde s-a deschis un magazin si locul unde parchez masina este in fata acelui magazin si de cateva zile ma cert cu chiriasul si am ajuns pana la stadiul de amenintari. Vreau sa stiu daca legal am voie sa parchez acolo masina. Va multumesc anticipat.