avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Activitate adicont

Activitate adicont

Buna ziua,

Ma poate ajuta si pe mine cineva cu cateva informatii?
In 2007 am optat pentru un credtit de nevoi personale, de aprox. un an am inceput sa am dificultati in a plati ratele regulat.
In urma cu o luna cand am mers la banca sa mai platesc ceva, mi s-a spus ca, creditul meu a fost trimis unei firme de recuperari creante, apoi am luat legatura cu acea firma pentru a afla mai multe detalii.
Totul bine si frumos la prima discutie, mi s-a explicat situatia urmand sa mi se trimita pe mail informatiile despre noua situatie impreuna cu contul in care sa depun treptat bani.
Dupa o zi nu primesc nici un mail de la ei dar ma suna de data aceasta o alta persoana si-mi vorbeste foarte agresiv, amenintandu-ma in fel si chip indiferent cat am incercat sa-i explic faptul ca nu am cum sa platesc nici daca as vrea intru-cat nu am nici un nr de cont, nimic primit oficial de la ei, ma rog, a trebuit sa-i inchid telefonul tipei deoarece incepuse sa degenereze discutia.
Va rog sa ma indrumati, ce e de facut in continuare?
I-mi pare foarte dubioasa aceasta firma intru-cat nu au vrut sa-mi dea nici un detaliu legat de dobanzi si penalizari ce le voi avea de platit de acum in colo, etc. Sincer nu-mi vine sa dau bani firmelor de genul pana nu am ceva oficial semnat cu ei.
Ce se intampla daca nu platesc nimic, se va prescrie la un momentdat datoria?
Daca totusi ma hotarasc sa platesc, ce obtiuni as avea? Se poate negocia cu astfel de firme suma totala de plata sau posibilitatea de a platii in transe?

Va multumesc.