avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate apirantul

Activitate apirantul

Răspuns la discuția Admitere barou 2014
imi cer scuze. nu stiu daca s-a mai pus intrebarea asta, dar la ,,pedepse,, trebuie invatate renuntarea si amanarea pedepsei sau astea sunt excluse dupa cum reiese din tematica?! Conform tematicii, ar cam sari peste astea doua. Am zis sa pun o intrebare in speranta ca voi primi un raspuns care sa-mi confirme sau infirme ceea ce cred. Multumesc anticipat!
Corect, nicuv.... pe aspectul asta ma bazez si eu. #-oin mod cert nu va fi simplu deloc dar e mult mai bine ca s-a inlaturat subiectivismul. Daca era dupa mine, dadeam cate 100 de grile la fiecare materie, cu minim 50 la fiecare materie si per total sa fie un punctaj de minim 70.
:closedtopic:e bine si asa.
de aceasta data nu vor mai intra dupa contestatie inca 40% si nici nu vor creste notele precum Fat-Frumos!
Paradoxal, la prima vedere pare mai simplu ca sunt grile.:surrender: Partea buna este aceea ca va fi exclus subiectivismul, iar partea proasta este ca in mod cert se va pune o limita de minim 10 raspunsuri corecte pt fiecare materie.
Asa ca va fi destul de dificil sa faci 70 de puncte desi pare simplu la prima vedere. Vor fi insa candidati care vor pica si cu peste 70 de puncte deoarece vor raspunde corect la mai putine intrebari decat e limita, adica la fel ca si in trecut cand puteai sa iei nota 9 la 4 materii si daca luai sub 5 la cealalta, picai cu brio....
gluma de prost gust?!
Răspuns la discuția Admitere SNG 2014
rosa_weigand...ce s-a intamplat de ai luat o asa decizie radicala?! :-/
prin capul multora dintre noi a trecut gandul de a renunta, dar daca am intrat in hora, macar sa jucam...:justcuz:
Georgy19....din pacate, ai mare dreptate.!!!!! O atitudine dispretuitoare fata de viitorii candidati, de parca s-ar dori ca in aceasta profesie sa intre doar ,,privilegiatii,,. Oare n-ar fi posibil ca tematica sa fie adusa la cunostinta inca din toamna?! Fireste ca da, dar nu se vrea. :whistle:In mod cert, si-n acest an istoria se va repeta vizavi de modul in care s-a organizat, deficientele fiind recunoscute chiar de organizatori. Cat despre comparatia cu INM, cei de la UNBR sunt f departe si cred ca acolo vor ramane ani multi de-acum inainte...
#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o
Madalina28..tu spui ,,nu cred ca mai are vreun rost sa ne lamentam,,-dar apoi tu insati spui ca ,,daca si anul acesta se va mai corecta cu picioarele stiu sigur ca voi parcurge toate etapele pe cale legala. Nu mai accept bataie de joc,,.
:beta:
Uneori trebuie sa ne mai si lamentam, sau cel putin sa spunem ceea ce este defect pt ca altfel ceilalti vor avea impresia ca totul este atata de minunat incat nimeni nu se plange. Obiceiul asta de a tace si a inghiti l-am mostenit de la comunisti si din pacate inca e destul de prezent...:((
,,este de menţionat faptul că au
existat centre de examen care nu au avut cazuri de corectură a 3-a, ceea ce indică grave
erori de secretariat de examen, constând în nepăstrarea confidenţialităţii notelor acordate
la corectura 1............:spam:
De asemenea, analiza diferenţelor de notare dintre prima corectură şi corectura din
faza de contestaţii relevă că, din păcate, o parte semnificativă a corectorilor propuşi de
barouri nu dispun de abilităţile necesare realizării unei corecturi corespunzătoare şi că
cerinţa vechimii în profesia de avocat nu reprezintă un criteriu de selecţie relevant....:spam:,,
In contextul asta de ce ne mai miram cum decurge un astfel de examen?!
La capitolul organizare, UNBR e varza in comparatie cu cei de la INM... Pacat pt ca asta lezeaza prestigiul unei astfel de profesii nobile ale carei destine au ajuns sa le decida mai putin valorile si mai mult non-valorile....
salutare din nou! La TM, pana astazi, erau inscrise 10 persoane, cei interesati avand inca posibilitatea ca azi si luni sa-si depuna dosarul de inscriere
E foarte clar ca va fi concurenta mult mai mare decat anul trecut pt ca lipsa locurilor de munca si dorinta de a prinde un post care-ti ofera siguranta si satisfactii starneste interesul multora.
Partea buna a ,,aglomeratiei,, este aceea ca vor fi admisi doar cei care fac parte din ,,spuma si astfel riscul de a mai intra tot felul de ipochimene va fi mult mai redus... Mai mult ca sigur ca numarul final va tinde spre 2500-3000 de candidati...:training:
Intr-adevar, foarte bune explicatiile celor care ne-au impartasit experienta inscrierii si le multumim. =D>â
Personal astept si alte impresii legate de sistemul de invatare, control a emotiilor, etc, orice detaliu poate fi util in acest caz. :">
Chiar daca locurile sunt limitate si cei mai buni vor castiga, asta nu inseamna ca trebuie sa ne mancam unii pe altii, ci dimpotriva sa ne sprijinim reciproc.:luck:
Divangand putin, am vazut mai sus ca aceasta profesie ar fi oarecum exclusivista sexului frumos. Am observat insa si barbati grefieri (ce-i drept extrem de putini), dar si doamne grefiere care erau corectate de judecator pt ca nu stiau sa scrie corect gramatical. Asadar, greseala nu tine de sex, iar numarul impresionant de ,,lady,, e probabil pt ca sunt mai sarguincioase si pun mai multa pasiune in invatat! (asta a fost asa o aberatie pe marginea discutiilor anterioare):oops: