avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Activitate fechitaa

Activitate fechitaa

Răspuns la discuția Ajustare numar zile CO
freeelis:
Multumesc pentru raspuns!
Depinde de situatia de suspendare a c.i.m.

Am mentionat contextul, explicit: suspendare pentru concediu de crestere a copilului de pana la 2 ani.

Ref. la al doilea raspuns:
Problema ridicata de mine este dpdv al angajatorului. Dvoastra confirmati ca indiferent cum se procedeaza, daca angajata nu efectueaza tot CO datorat angajatorul poate fi santionat, fie pentru compensare in bani, fie pentru neefectuare CO cuvenit. Aici aveam nevoie de ajutor.
De ce exista aceasta problema:
Practic este imposibil de stabilit data la care se supenda contractul de munca avand in vedere ca cele 126 de zile de CM nu sunt fixate cand se vor efectua, nu se stie practic nici cand se va suspenda CIM pentru CIC, deci imposibil de a calcula zile CO cuvenite dar mai ales pentru a avea grija sa le efectueza in termen. In aceasta perioda pot interveni si alte concedii de risc maternal etc.

Concluzie: in afara de o straduinta maxima de a anticipa orice intentie de CM a angajatului si a aproxima datele de a intra in pre si post natal, legea nu ofera nici o portita sa se poata ajusta CO in functie de imprejurari.

Va multumesc tuturor pentru raspuns!:bow:

Răspuns la discuția Ajustare numar zile CO
romibaro:
Mulțumesc pentru raspuns!
2: Sunteti deci de parere ca numarul de zile de CO cuvenit se afectează in acelasi fel de orice fel de concediu medical?
Am gasit acest articol pe Avocatnet.ro www.avocatnet.ro/content/art... >
unde se concluzioneaza ca CM nu diminueaza zilele cuvenite de CO.
Prin urmare nr. de zile de CO este afectat doar de perioada de suspendare? Opinii?

3. Despre odihna din timpul CIC, un parinte cred ca nu ar zambi la glumita dvoastra :innocent:
Dvoastra votati deci pentru incalcarea 146 alin 3? Salariata intentioneaza sa solicita CIC pana la 2 ani, deci nu va fi la munca anul urmator, deloc:
Art.146 3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

Avand in vedere lipsa de reglementare, cred ca in cele din urma voi apela la un parior profesionist (s-a reglementat in COR functia ?):dance:
Buna ziua,

Situatie:
Salariata in stare de sarcina, data nasterii copilului Sept 2014.
Nu exista contract colectiv aplicabil, situatia nu este reglementata de prevederi ale Regulamentului Intern.

Întrebări:
1. Numărul de zile de concediu de odihna se ajustează (in sensul reducerii) ca urmare a suspendării CIM?
2. Numărul de zile de concediu de odihna se ajustează (in sensul reducerii), luând in calcul atât perioada de suspendare cât si concediu medical de sarcina si lăuzie, de 126 zile calendaristice?
3. Se poate compensa in bani indemnizația aferenta concediului de odihna neefectuat (contradicție art.146 alin 4), având in vedere ca nu exista posibilitatea efectuării CO in anul următor cum obliga prev. art. 146 alin 3?. Concluzioneaz ca in măsura in care nu se efectuează CO integral, indiferent cum se procedează se încalcă un alineat al art.146.CM:rtfm:. Opinii?

Multumesc!