Din cate stiu eu, 567/2004 a avut ultimele modificari in august 2013. prin legea nr. 255. Mi-am scos legea de pe site-ul csm. modificarile sunt evidentiate cu verde(textul este verde) si singura modificare vazuta de mine este la art. 52,f) condamnarea definitiva pentru savarsirea unei infractiuni de natura a aduce atingere profesiei. Atat.. Daca gresesc sa ma certe cineva :D aici [ link extern ]
Dap, te-ai facut inteleasa. Deci diferenta ar fi ca in cazul postului temporar vacant nu stii cand se intoarce titularul, iar in cazul postului pe perioada determinata, stii cand se intoarce.(chiar daca se poate intoarce mai devreme...)
Referitor la echivalarea notelor de la un concurs la altul..stie cineva?
Gheorghe.. chill man! incet si singur!o sa acoperi toata materia,nu are rost sa intri in panica!
Cristina, eu zic sa nu te lasi afectata de ce gasesti pe un grup,forum,etc. referitor la polemici, discutii mai aprinse..Am vazut ca multe v-ati plans de grupul de pe FB si de discutiile de acolo,cu toate astea intrati(si bine faceti) dar eu zic ca exagerati un pic..Sunt si polemici, ca peste tot, bisericutele s-au cam spart :) dar sunt sigura ca o sa se formeze altele..daca asta te afecteaza cum o sa faci fata la locul de munca,crezi ca e diferit?sunt exceptii dar..peste tot sunt polemici,barfa..etc.Nici sa stam sa ne plangem dar sa tragem cu ochiu :D Deci fi tu zen, si ignora-i, stai in umbra(nu e urat) si fixeaza-ti raspunsurile....incearca sa iei partea buna,si de pe fb si de aici. Si da, multi raspund acolo(citind in cod inainte) ca sa para destepti,dar isi fac rau..ca pe mn una nu ma impresioneaza raspunsurile lor!
Daca pleci cu "vai urasc oj si o sa invat greu" asa o sa fie..zici ca e ceva viral...toata lumea se plange de oj, si va influentati una pe cealalta, va sabotati..
Eu zic sa bei un suc de portocale sau o cafea si sa iti spui: o sa reusesc sa retin tot!pot! nu e asa greu! starea psihica influenteaza capacitatea de invatare! deci,spor la invatat tuturor!(si sper ca ce am zis consideri pertinent!O zi buna!
Uitasem,am tot cautat pe forum un raspuns dar nu l-am gasit,si da am cautat
1.In ce conditii,si daca se poate, nota de la un concurs sa fie echivalata la un altul!
2. Care e diferenta intre un post vacant temporar si unul pe perioada determinata! sau daca stiti unde pot gasi raspunsurile let me know
Nope. Ai vrut sa intrebi daca avem din ROI al instantelor judecatoresti, din capitolul III, sectiunea II indice 2? nu, avem doar sectiunea II indice 1. In sectiunea II indice 2 gasesti despre judecatorul de dr si libertati si camera preliminara. poate a gresit si a invatat si de acolo,desi nu era in tematica. Trebuia sa intrebi pe grup temeiul legal la raspuns(legea,art.) poate iti aduci aminte intrebarea si o postezi aici, dar...tin minte ca am citit undeva in OJ si de camera preliminara..problema e ca nu mai stiu unde.. :D btw.. trage aer in piept..cei care dau raspunsurile exacte ca in cod..chiar le dau din cod, mai putin din ce au invatat :D mai ales cei care raspund la toate intrebarile :) si iti poti da seama unde sunt cu invatatul in functie de intrebarile pe care le pun.. mie imi plac intrebarile lor, fiindca ma forteaza sa-mi amintesc materia..si daca nu stiu..caut raspunsul,si astfel se fixeaza, :) deci keep calm!
geanina n:
Draga mea,
era o intrebare strict legata de art respectiv si o parere strict legata de art respectiv. Nu mi-am permis sa jignesc pe nimeni si nici sa spun ca o explicatie este ilogica. Fiecare intelege cum vrea scopul acestui forum..
Draga mea,
ti-am pus o intrebare nu ai fost in stare sa raspunzi cu argumente. Inteleg foarte bine scopul acestui forum, altii il confunda cu o piață si se poarta ca tanti florica.. acum inteleg si de ce sunt unii aici din 2008 si inca nu au reusit sa intre la SNG... iar ce a spus pr gen. nu e acelasi lucru cu asta : "nu mi se pare deloc logic, sincer....cred ca e un articol foarte prost formulat". prost formulat da, ca nu ti se pare logic..asta te-am intrebat si eu ce anume??? iar in finalul citatului dat de tine..ai si o explicatie.. #-o dar se pare ca nu o intelegi. :smileycool: fiindca daca ai intelege-o ar trebui sa admiti ca are totusi..da..exact..logica.. :ok:
cristina 1990 :hammer: ai inteles art. 368 tot, de prima data, si ai postat asta :
Eu ca sa nu ma incurc dupa al (1) am scris \"se judeca in sedinta publica, cu participarea procurorului, si cu citarea persoanei vatamate si a partilor\". Procurorul trebuie sa participe la sedinta prin care se poate dispune suspedarea judecatii deoarece la propunerea lui se poate suspenda judecata, procurorul ii aduce la cunostinta judecatorului ca exista o persoana in privinta caruia statul roman cere extradarea. Daca se depune contestatie in privinta suspendarii procesului, aceasta se judeca fara participarea procurorului si a partilor. Eu asa am inteles din acest articol.
dar..ca tot suntem la capitolu piață, nu iti inteleg nemultumirea, nu ai sarit, pana nu a sarit geanina, a sarit una, a sarit si cealalta si fara motiv.. fetelor..atitudinea asta de "am chef de harta pe un forum, in spatele unui monitor/ dar astept sa inceapa alta" nu va face cinste.Si nici mie, ca va raspund la copilarii..deci rusinata, imi cer scuze si voua si celorlalti si ma intorc la invatat!!!! (ca nu ma simt mai inteligenta daca citez un procuror desi nu inteleg nimic!)
Ce anume din explicația oferita de mine ti se pare ilogic? da, este ambiguu formulat alin. 4, dar daca citesti de cateva ori intreg articolul incat sa il intelegi, o sa vezi ca explicatia mea este chiar logica. daca tu nici acum nu intelegi articolul 368 si alin 4,inclusiv, eu zic sa il mai citesti de cateva ori...
in cazul in care consideri ca articolul(nu explicatia mea), sau doar alin 4, e ilogic, permite-mi sa-ti zic ca te inseli. daca era ilogic, nu il mai intelegeau altii, altii ca mine. si mie mi-a pus neuronii la contributie...dar pana la urma, citit foarte bine ii gasesti logica! spor la invatat!
Contestatia se judeca la instanta ierarhic superioara FARA procuror si parti, iar executarea extradarii(pe care contestatia nu o suspenda) se judeca in sedinta publica CU procuror, partile si persoana vatamata!
Stiti la o adica, nu conteaza cat de multi candidati sunt, nici cat de bine pregatiti sunt ceilalti, conteaza ca tu(ca si candidat) sa te duci cat mai bine pregatit,cat de bine poti. Eu zic sa nu ne mai gandim la asta, ar fi un stres in plus ... poate x a invatat mai mult, y stie procedura penala foarte bine, si eu deabia o incep, etc... Am simtit si eu stresul asta la inceput, pana mi-am dat seama ca ma incarc negativ, ca imi afecteaza puterea de concentrare,dispozitia.. eu asa vad lucrurile. Invatati, invatati, invatati ca asa reusim. Eu m-am retras si din discutiile de pe grup, fiindca bateau apa in piua cu tot felul de interpretari ilogice..ca daca nu e specificata exceptia, ca daca/parca/poate...chestii care tin de logica,dar totusi.."daca" .. nici nu ma mai compar cu altii, ca unii dorm 5 ore pe noapte si restul zilei invata ca robotii..eu personal nu pot,daca nu ma odihnesc, sa invat. nu dau randament! nici nu mai spun cat am avansat cu invatatul, ca fiecare isi da cu parerea....mai ies si la un suc..ca nu sunt robot...Concentrati-va pe ce aveti de facut si de invatat,nu pe ce fac si cat invata ceilalti! Fiindca oricum, persoanele cu adevarat foarte bine pregatite..stau in umbra,nu fac tamtam pe grup/forum cat stiu ei, nu se lauda,se plang,etc., ei se concentreaza pe ce au de facut...invata!
Ca nu intelegi ceva, si ceri inca o parere, asta e de bine. Multa putere de concentrare, si liniste sa puteti invata!
(Imi pare rau daca sfaturile mele nu sunt considerate cumva pertinente!)
La mine in oras nu a depus nici macar o persoana dosarul. Dar stiu 2 persoane sigur care o sa il depuna.Am fost si am intrebat programul de primire al dosarelor. Mi s-a zis intre ora 9 si 12, maxim 13. Daca aveam diploma eu as fi depus pana acum dosarul..sa scap de o grija... dar trebuie sa merg la bucuresti sa imi ridic diploma, sa platesc si o taxa maricica de arhivare :D cu invatatul merge greu..si da, la fel e si la mine, si mie mi se par toti ceilalti mai bine pregatiti...si intru in panica, ma crizez, ma agit..ma sabotez gandindu-ma la tot felul de scenarii groaznice :)) dar..in weekend..tot ies la un suc.. sa ma detasez.. luni imi depun dosarul, de marti o sa invat mai mult..cel putin o sa incerc.. Fiți optimisti, nu va mai sabotati, gândindu-va la ce e mai rau! spor la invatat!