avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Activitate florina9

Activitate florina9

Multumesc pentru raspuns.
Prin contributii la stat ma refer nu doar la asigurarile sociale ci si la impozit. Pe mine ma intereseaza daca este o suma minima (probabil raportata la salariu minim sau mediu) pentru care sa platesc si impozit si asigurari sociale ca sa ma incadrez in articolul de mai sus.
Adica, banuiesc ca daca declar venituri de 200 ron din care platesc aprox 32% (cat am vazut ca sunt toate taxele pt pfa), adica 64 ron, nu cred ca incadrez sa iau indemnizatie.
Multumesc!
Buna ziua!
Eu nu muncesc, dar pentru a ma incadra la indemnizatie crestere copil, doresc sa-mi fac pfa si sa platesc contributiile la stat (stiu ca trebuie sa am 1 an de cotizatie).
Exista un venit minim pe care trebuie sa-l declar la pfa si pentru care sa platesc contributia? Adica, venitul va fi fictiv oricum, voi plati din alte surse (salariul sotului) taxele la stat.
Multumesc anticipat.
Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca uzucapiunea extratabulara se aplica in situatia urmatoare si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez.

Am ingrijit o batranica cativa ani cu intelegerea ca imi va face acte pe garsoniera. Din pacate, batranica a decedat fara sa ne asteptam si nu am apucat sa facem acte si la notar. Nici macar o hartie intre noi. Ea nu are nici un mostenitor. Eu am ramas cu cheia si am ingrijit garsoniera de atunci pana in prezent (de aprox. 4 ani), platind intretinerea si impozitul cu numele meu specificat.

Se aplica uzucapiunea extratabulara in acest caz ca dupa 10 ani sa pot cere sa se inscrie in CF garsoniera pe numele meu? Daca da, care sunt pasii care trebuie sa-i fac acum si atunci (cand se vor implini 10 ani)? Am citit pe site ca trebuie "înregistrat cererea de înscriere în cartea funciară". Cand si cum trebuie procedat?

Iar daca nu se aplica, ce trebuie facut cu imobilul?
Răspuns la discuția Deces proprietar fara mostenitori
Bine, dar nu pot fi sanctionata in nici un fel pentru ca ma folosesc de imobil fara act pe ea?
Buna ziua!
Va rog dati-mi o solutie legala pt urmatoarea situatie.
Am ingrijit o batranica timp de 15 ani fara sa se puna problema unor acte pt garsoniera pe care o poseda. A fost mai mult o prietenie. De la un moment dat starea sanatatii ei s-a agravat si m-a solicitat sa o ajut. Am internat-o la spital si am ingrijit de ea. Acolo s-a pus prima data problema actelor. Discutia a fost ca sa-mi faca acte pentru casa, iar eu sa o iau la mine ca sa pot ingriji mai usor dupa externarea din spital. Ea mi-a dat actele ei si cheile de la garsoniera.
Boala a avansat rapid si a decedat inainte ca sa semnam vreun act (in feb. 2013). Am inmormantat-o cu toate randuielile, inclusiv cele ulterioare, am scos actele de deces de la primarie facand o declaratie ca NU ARE MOSTENITORI care sa aiba drept de ridicare a certificatului de deces.
La inceput am crezut ca situatia se va solutiona usor, dar apoi, intreband avocati si notari, mi s-a spus ca nu am nici o sansa din moment ce nu exista un act scis intre mine si batranica. Ni s-au propus solutii ilegale, dar nu am vrut sa le urmez.
Luna asta se implineste un an de la deces. In acest an am intretinut garsoniera, iar pt a-mi fi mai usor cu cheltuielile, am dat-o 6 luni unui nepot proaspat casatorit ca sa o locuiasca si sa plateasca intretinerea. Mentionez ca nu s-a pus problema chiriei, fiindu-mi ruda apropiata.
Intrebarile mele sunt:
1. Am vreun drept legal la acel imobil?
2. Se aplica cumva Uzucapiunea de 10-20 de ani daca o pastrez inca 9 ani? Daca da, ce e acel "justul titlu, respectiv actul translativ de proprietate încheiat de reclamant cu o altă persoană decât adevăratul proprietar."
Repet ca intre mine si batranica nu a fost nici un contract scris.
3. Daca nu am nici un drept legal, care sunt pasii pe care tre sa-i urmez ca imobilul sa intre in posesia primariei?
4. Pot fi sanctionata cumva ca am tinut acel imobil un an de zile fara un drept scris?

Va multumesc pt ajutor.