In 2005 a avut o suspendare de un an, in acelasi an 2005 in luna decembrie s-a savarsit omorul intr-o casa la randul lor procurori acuzandul de infractiunea de violare de domiciliu si furt rezultat cu omor aceste 3 fapte s-au savarsit in acelasi loc aplicandu-i din aceste 3 pedepse, pedeapsa cea mai grea de 12 si 6 luni pt infractiunea de omor + 1an suspendarea+ 1an si 6 luni sporul, arestandu-l dupa un an jumatate exact in ziua cand a implinit 18 ani , cred ca m-am explicat mai concret acum. Am contactat un avocat si mi-a spus in felul urmator: pedepsele definitive la minori raman aceleasi dar ea fiind executata intr-un centru de reeducare deci nu exista nici o sansa pentru o pedeapsa mai blanda.
Da, a mai avut o suspendare de 1 an tot in timpul minoritati la care sa adaugat un spor de 1 an si jumate si pedeapsa cea mai grea pentru omor in timpul minoritati 12 ani si jumate in total 15 ani. Problema e ca tribunalul nu a aplicat corect legea pt minori din noul cod penal incadrarea fiind 5-10 ani si poate de aceea putem ataca cu contestatie in termen de 3 zile. Va multumesc pt raspunsul dat
una seara, am o nelamurire in legatura cu sotul meu care este arestat din 2007 luna mai pentru omor la data savarsiri faptei el era minor dandu-i o pedeapsa de 12 ani si 6 luni sporita cu 2ani jumate in total 15 ani. La intrarea in vigoare a NCPP o comisie prevăzută de HG 836/2013 i-a studiat dosarul trimitand-ul la tribunal pentru a fi analizat acum 2 saptamani, tribunalul astazi a dat urmatoarea sentinta pe scurt: În conformitate cu disp. art 23 din Legea nr 255/2013 rap la art 21 din Legea nr 187/2012 admite sesizarea Comisiei de evaluare a situaţiei juridice a condamnaţilor aflaţi în executarea pedepsei din cadrul Penitenciarului Galaţi şi în consecinţă: Dispune înlocuirea pedepsei rezultante de 15 ani închisoare aplicată condamnatului........ prin sentinţa penală nr. 530/06.05.2008 a Tribunalului Bucureşti ? Secţia II Penală (definitivă prin decizia penală nr. 4158/15.12.2008 a Î.C.C.J) cu măsura educativă a internării condamnatului într-un centru de detenţie pe o durată de 15 ani. Deduce perioada executată de la 20.05.2007 la zi. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale nr. 530/2008 a Tribunalului Bucureşti - Secţia II Penală. Anulează mandatul de executare nr. 792 din 16.12.2008 emis în baza sentinţei penale nr. 530/2008 a Tribunalului Bucureşti ? Secţia II Penală. În temeiul art. 275 alin 3 C.pr.pen, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 28.02.2014. Cum este posibil sa nu i se aplice pedeapsa cea mai blanda avand in vedere ca era minor la data produceri faptei si dupa noul cod penal pentru fapta de omor la minori are incadrarea 5-10 ani. Ma poate ajuta cineva cu un raspus sau ma poate indruma ce este de facut. Va multumesc frumosCitează