Am reusit sa depun contestatia fara Procesul Verbal si sa ridic carnetul in baza certificatului de grefa. Intre timp a venit acasa PV adus de un ofiter, dupa ce am depus contestatia.
Acum am 48 de ore sa achit amenda dar avand in vedere ca am depus contestatia asta nu inseamna ca se suspenda si contraventia si amenda pana la data la care se pronunta hotararea? Mai am dreptul de a achita amenda dupa pronuntare in 48 de ore daca hotararea nu este in favoarea mea?
Cand te confrunti prima data cu un abuz nu stii cum trebuie sa reactionezi si nici nu stai inainte sa citesti OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiior.
Nu ai de unde stii ca daca semnezi mai poti face contestatie!
Salutare, am fost oprit de un echipaj care iesea de pe strada din dreapta mea. Mi-am cerut actele, le au verificat si la final au spus ca imi suspenda carnetul pentru 30 de zile pentru neacordare de prioritate. Dupa ce i-am pus sa scrie la mentiuni cum ca nu erau pietoni angajazi in trecere si ca ei erau in mers, au constatat ca nu semnez si au spus ca imi trimit prin posta PV.
Eu vreau sa fac contestatie dar ce nu inteleg este ca ei au obligatia sa trimita PV in termen de o luna de zile iar mie peste 15 zile imi expira dovada de circulatie. Temerea mea este ca ei nu o sa trimita PV in cele 15 zile cat eu am inca drept de a conduce si pot face demersurile pentru certificatul de grefa!
Pot depune contestatia fara PV si sa fie si luata in considerare?
Unde se depune contestatia daca incidentul s-a produs in Popesti-Leordeni?