avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate novacemilia

Activitate novacemilia

Decizia CCR la OUG 1/2013 face referire doar la art III alin 2 si 3 si se aplica dupa data de 22 oct 2013
LA iesirea la pensie de invaliditate din sept 2013 aceasta decizie CCR nu exista
In decizia mea de pensie precum si in buletinul de calcul, la indicele de corectie se face referire la art 170 ; asadar consider ca acel indice 1,06 nu e corect pentru ca la art 170 scrie f clar : Pentru persoanele inscrise la pensie incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi, la punctajul mediu anual determinat in conditiile art. 95 se aplica un indice de corectie calculat ca raport intre 43,3% din castigul salarial mediu brut realizat si valoarea unui punct de pensie in vigoare la data inscrierii la pensie, actualizata cu rata medie anuala a inflatei pe anul 2011.

rog lamuriri despre modul in care s-a ales sa se aplice acest indice : fie art 170 fie art III alin 1???? care din ele si de ce ? eu sustin ca ar fi trebuit sa se aplice art 170 ptr ca era inainte de Decizia CCR din oct 2013 , asa cum de altfel scrie si in decizia mea numai ca valoarea e gresita si anume e trecut un indice de corectie de 1,06 !!