avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Activitate lawyer2014

Activitate lawyer2014

Răspuns la discuția Admitere barou 2014
innes a scris:

Buna si eu la fel cat tine, Ramona, am terminat in anul 2009 si nu sunt in tara, as vrea sa incep sa ma pregatesc pt exam barou 2015, dar nu stiu ce carti sunt mai bine, ce materiale am nevoie!

Buna!

Eu recomand cartile de la nomina lex, sunt destul de detaliate (teorie si spete), sunt, parerea mea, cele mai bune, chiar daca nu-s "scrise" de autorii consacrati!
Chiar zilele astea am sunat la editura, sa intreb de sintezele pentru penal si procedura penala, cat si organizarea profesiei de av....
Au pe piata un pachet destul de atractiv, zic eu: [ link extern ]
Am civilul si procedura civila de la ei, si credeti-ma ca-s SUFICIENTE! In fine, sunt bune si niste coduri langa ele!
Va doresc spor! :coffee:
bellabianca52 a scris:

Am o nelamurire cu punctul din decizia 128 "(4) Subiectele pot avea și caracter aplicativ, constând în rezolvarea unor cazuri practice pe baza cunoştinţelor teoretice ale candidaţilor. Vor fi declaraţi admişi candidaţii care vor obţine cel puţin 10 puncte la fiecare disciplină în parte şi un punctaj total de cel puţin 70 de puncte.

Fiecare raspuns corect se noteaza cu 1 punct. Daca trebuie sa raspunzi la minim 10 intrabari la fiecare disciplina inmultit cu cele 5 discipline ajungi la 50 puncte, nu la 70 puncte cum zic ei. E corect ce zic?? Sau sunt emotiile de vina......

Despre organizarea profesiei am combinat 2 carti: una de la UJ de Ligia Catuna si una de la Nomina Lex (editie mai veche, dar n-are foarte multe modificari, deci poate fi folosita cu spor)
prima de aici [ link extern ]
a doua de aici [ link extern ]
Laura_Lau a scris:

Obligatiile de unde le-ati studiat? :D Mult spor tuturor!

Detaliate foarte bine in cartea Drept Civil. Sinteze pentru Pregatirea Examenelor de Admitere si Definitivare in Profesia de Avocat, 2013-2014
[ link extern ]
Spor!
Buna,
Daca sunteti adeptii sintezelor de la Nomina lex, va recomand procesual civilul, care a aparut recent, eu l-am cumparat si comparat si sunt super multumita de cum este structurata (exact dupa tematica de anul acesta pentru admiterea-n barou)... (Ia sa le cer o reducere pentru feedback! :D )
Eu de aici am luat-o [ link extern ]
Spor!
Buna,
eu mai astept pt. procedura civila, sunt consecventa celor de la nomina lex, am inteles ca apare la inceputul lunii iulie cartea pe tematica..., cat despre teste grila am luat aprox 4 carti de aici: [ link extern ]
Mai apare o carte de teste de Ciobanu, Mihail Udroiu, Rodica Constantinovici etc. pe toate materiile, tot pe la inceputul lunii urmatoare (e ultima din lista din link-ul de mai sus)!
Spor!
absolventa3 a scris:

Vroiam sa stiu ce carti de teste grila folositi pentru civil in afara de Raducan care le are alambicate rau intrebarile - unele dintre ele - si pe care le am. Carti care le propuneti... Ar ajuta link-ul catre librarie pentru comanda online. Multumesc mult.

Buna,

Eu am luat civilul de la Nomina lex (super bun, de altfel) de aici:
[ link extern ]
dar si Organizarea (tot de la Nomina lex) de aici:
[ link extern ]
Ca teste-grila pt. penal si procedura penala, recomand cartea de la UJ:
[ link extern ]
Sper ca am fost de folos!
Spor tuturor!
Iata ca s-a afisat tematica de la INM, [ link extern ]
asa ca, eu cred ca si la Barou se va da ceva similar
Buna,
Iata cateva carti destul de bune pentru unii dintre noi ("unii", pentru ca altii nu agreeaza materialul de studiu, asa am citit pe forum): [ link extern ]
Am luat civilul cu pricina, este complet (dpmdv), am luat si organizarea tot de aici, dar n-am luat procedura civila si penalul (care, cred eu ca va fi din noile coduri). Am sunat la cei de la site si mi-au zis ca o sa apara ci procedura civila, dar prin vara!
In alta ordine de idei, am vazut ca cei de la beck vor scoate in curand carti pe penal, de Udroiu....
Mult spor!