avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate otilot

Activitate otilot

Multumesc pentru sfat!
Aduc o completare ,anume: o societate devine membru al Camerei Consult.fiscali(CCFiscali) la cerere, daca
-are ca obiect de activitate codul CAEN 6920 (activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fisacal)
-asociatul majoritar=administratorul, a promovat examenul de consultant fiscal
-achita la inscriere o taxa stabilita de Camera
Odata aprobata cererea, societatea este inscrisa in Registrul consultantilor fiscali,avand dreptul sa desfasoare activitati de consultanta doar cat timp ramane membru activ al Camerei si evident respectand regulamentul, hotararile si normele stabilite de organele de conducere ale CCFiscali.
CCFiscali este o asociatie profesionala care a fost infiintata si functioneaza in baza OG 71/2001privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala, aprobata prin Legea 198/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
O societate membra a Camerei Consultantilor Fiscali, nu a desfasurat de la inscrierea in Camera activitati de consultanta fiscala, iar din 2009 nu a mai achitat nici cotizatia fixa anuala catre Camera. Ce masuri(disciplinare, penale, etc.)are dreptul sa ia Camera , conforme cu legislatia, regulamentul si normele ei de infiintare si functionare, pentru a incasa cotizatia pentru perioada 2009-2014, si ce risca societatea refuzand sa achite respectiva cotizatie.