Buna ziua, povestea mea este un pic mai lunga, asa ca sper sa va faceti timp pentru a o citi pe toata si a imi da un sfat, v-as fi foarte recunoscator. Problemele sunt legate de comportamentul sefilor fata de noi, angajatii, pentru ca acest lucru ne afecteaza pe toti, nu numai pe mine. Va voi detalia putin povestea pentru a intelege despre ce este vorba.
Lucrez la o benzinarie pe postul de casier. Acest loc de munca de regula presupune un nivel de stres destul de mare prin tot felul de targete impuse, precum si un program de lucru foarte obositor. Daca la astea se mai adauga si un comportament ostil din partea sefului atunci rezultatul este cedarea psihica la un moment dat. Dealerul statiei este o persoana foarte autoritara si dura, dar este si foarte influentata de persoanele din jurul sau, in special de nevasta lui care este de fapt tartora. Mentionez ca ea nu are nici o functie acolo, dar se comporta ca si cum ar fi statia ei. Limbajul folosit este unul foarte dur, de genul: animalelor, imputitilor, hotilor, prostilor si asa mai departe. Aceste jigniri sunt destul de frecvente, la care mai adauga unele targeturi imposibile facute de ei personal fara sa aiba vreun drept, doar pentru a ne tine intr-un stres continuu. Suntem obligati sa venim de acasa din libere , ture pentru care bine inteles nu suntem platiti, si suntem amenintati incontinuu cu demisiile. Iar aceasta situatie se inrautateste pe zi ce trece. Stiu ca o posibila solutie ar fi chiar asta, dar nu vreau acest lucru. Vreau sa ii trezesc putin la realitate sa le amintesc ca lucreaza cu oameni, nu cu animale. Din cate am citit, legat de aceste lucruri, solutia ar fi inaintarea in judecata, dar deocamdata nu vreau sa ajung acolo. Pe langa toate astea mai sunt si aspecte legate de salarii, spre exemplu de cand m-am angajat aici salariul brut a crescut cu 110 lei in timp ce salariul net a ramas nechimbat, fluturasii de salariu sunt completati in asa fel incat sa dea mereu aceeasi suma: se mai taie din orele de lucru, se mai pune o prima fictiva, se mai pune un avans fictiv, se mai adauga cateva zile de concediu fictive. De curand am fost pusi sa facem cereri de concediu pe care sa le semnam in alb, pe care apoi sa le completeze asfel incat sa iasa orele de lucru la socoteala. Pontajul este facut pentru program de 8 ore, in timp ce noi lucram 12 ore. Din cate stiu nici programul de lucru nu este foarte legal de vreme ce lucram timp de o saptamana cate 12 ore in fiecare noapte. Ar mai fi si alte lucruri de spus dar cred ca este suficient. Asi dori sa-mi dati un sfat, ce pot face in aceasta situatie pentru ca suferim cu totii si nu se merita.
Va multumesc.