avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Activitate adrianamoroianu2000

Activitate adrianamoroianu2000

Subsemnata, Adriana , domiciliată în Bucureşti, împreună cu sotul meu Cornel am cumparat, in anul 2006, prin credit ipotecar de la banca Banca X, o garsoniera situată în Bucuresti.
Pe parcursul celor aproape opt ani au intervenit diferite modificari. Banca de la care am luat creditul a fost preluata de Banca X care a fuzionat cu Banca Y iar in prezent a fost preluata de Banca Z. Ţin sa precizez ca in toti cei opt ani am fost un client model, as putea spune, neavand nicio intarziere de la plata ratei.
În vara anului 2013 am fost anuntati de catre Banca Z ca au preluat Banca Y si ca daca nu dorim sa devenim clientii bancii avem 30 de zile la dispozitie sa ne achitam datoria. Am ales sa ramanem clientii Bancii Z.
În octombrie 2013 ne-am hotarat sa vindem garsoniera, cu scopul de cumpara o locuinta mai mare si ne-am adresat bancii cerand informatii cum putem face acest lucru. Ni s-a spus ca putem scoate casa la vanzare, iar dupa ce gasim cumparator ei ne pot da acord de vanzare in care se stipuleaza ca se va sterge ipoteca abia dupa ce achitam datoria. Nu inteleg de ce nu ne+au comunicat ca preluarea nu s-a incheiat, poate din incompetenţă sau reavoinţă.
Am contactat o agentie imobiliara, ne-a gasit client si am mers la banca. Banca Z ne-a eliberat un acord de vanzare. Am mers cu toate actele la notar si acesta a depus la Cartea Funciara solicitarea de eliberare a extrasului de vânzare. Raspunsul a fost ca rolul imobilului pe care il detinem este blocat. Am facut demersuri sa aflam ce s-a intamplat si ni s-a comunicat de catre banca ca aceasta prin cabinet Notarial, cabinet agreat de banca, a blocat ipoteca in scopul inscrierii acesteia pe numele Bancii Z. A fost momentul in care am inteles ca devenisem clientii Bancii Z dar acestia preluasera doar creantele.
Am fost plimbati cu vorba de catre asistenta notarului, iar atunci cand am devenit mai fermi si am cerut sa vorbim cu notarul acesta ne-a lamurit cum stau lucrurile. Cartea Funciara cere Bancii Z anumite documente si taxe pentru a-si inscrie ipoteca si aceasta refuza sa raspunda cererii. Din incheierea de respindere pe care o anexez se vede chiar faptul ca notarul a mers cu documente ilizibile , in copie fara certificarea ?conform cu originalul?.
Dupa sarbatorile de iarna, la inceputul anului 2014, am revenit la banca Banca Z cu aceeasi problema. Ne-au spus ca s-a rezolvat, ca ne vor da un acord comun cu Banca Y si sa lucrurile vor fi in regula. Am asteptat pentru redactarea unei hartii trei saptamani. Am primit-o in cele din urma.
Am mers din nou la notar si acesta ne-a spus ca suntem in aceeasi situatie si ca nu vom obtine nimic. Am sunat la banca si ne-au spus ca este opinia notarului pe care il alesese clientul nostru si sa ne recomanda sa facem actele la Cabinetul Notarial V. L-am intrebat pe cumparator daca are ceva impotriva si acesta a fost de acord.
La Cabinetul Notarial V ne-am lovit de acelasi raspuns dar au lasat portita ca vor discuta cu oficiul juridic al bancii. Ne-au comunicat ulterior ca au obtinut documentele solicitate si au depus din nou cerere de eliberare a extrasului de Carte Funciara. Vreau sa precizez ca aceste solicitari la Cartea Funciara se platesc, e drept sumele nu sunt mari, dar de fiecare data le-am suportat eu.
Dupa patru zile am primit din nou incheiere de respingere pe care o anexez. Am incercat sa obtin informatii in legatura cu noua respingere. Banca s-a scuzat ca nu-i pune la dipoziie notarul extrasul, cabinetul mi l-a transmis mie fara nicio precizare. Telefonic asistenta notarului mi-a spus ca nu crede ca se poate inscrie ipoteca in favoarea Bancii Z fara o copie a unui contract de fuziune confidential din Anglia.
Deja puterea mea de înţelegere este intrecuta de evenimente. nu ştiu cui sa ma adresez. Probabil voi merge şi în instanţă. Va asigur ca scopul meu a fost acela de a rezolva pe cale amiabilă. Consider ca am asteptat destul, timp de 5 luni.
Vineri 28 februarie 2014, clientul meu afland ca din nou am primit respingere mi-a spus ca-i pare rau dar se teme sa mai achiziţioneze aceasta garsoniera.
Cele relatate mai sus sper ca vin in ajutorul dumneavoastra de a intelege in ce situatie ma aflu. Mi-am pierdut clientul, nu-mi pot vinde casa si sunt nevoita sa platesc in continuare rate, din care doar o mica parte se duc la datoria mea, restul fiind doar dobanzi si comisioane.
Va mulţumesc.
Cu stimă,
Adriana

Interventie moderator: in respectarea regulamentului de forum denumirile persoanelor juridice si fizice au fost editate. Puteti comunica datele respective prin mesageria privata. Multumesc pentru intelegere.