avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Activitate ConCris

Activitate ConCris

Multumesc pentru raspuns.
Insa tot nu imi este clar, nu am facut nici o ilegalitate avand in vedere ca am construit fara autorizatie de constructie si ca nu am declarant la fisc timp de 13 ani (timp in care sa construit casa) ca spatiul locuibil este mai mare decat cel care il plateam la impozit?
Problema sta in felul urmator:
Tatal meu a avut o casa le curte construita in anul 1957 constructia fiind din paianta. Acum 10 ani casa a inceput sa se darame singura. Nemaiputand fi reparata am inceput sa construim pe langa ea zidurile unei noi case din BCA si Beton fara a avea o autorizatie de constructie, pana acum nu ne-a deranjat nimeni iar casa e aproape gata. Acum tatal meu vrea sa treaca casa pe numele meu prin contract de vanzare-cumparare. Am reusit sa obtinem certificat energetic, cadastru - intabulare si toate actele necesare vanzarii. Problema a fost la notar cand sa semnam, s-a constatat ca spatiul locuibil in certificatul de intabulare si cadastru e de 90 m2 + un garaj din lemn iar in certificatul fiscal apare doar 52 m2 (casa veche din paianta). Doamna notar ne-a sfatuit sa mergem la directia taxe si impozite si sa declaram aceasta schimbare insa nu ne-a putut spune ce riscuri implica aceasta declaratie (schimbare). Acum as vrea sa stiu daca risc o amenda sau la ce sa ma astept declarand la circa financiara ca doresc sa se modifice certificatul fiscal dupa schita din cadastru, adica de la 52m2 la 90m2.

Sper ca nu am incadrat incorrect aceasta problema in forum.
Multumec.