Buna ziua. Un domn in varsta de 61 de ani care lucreaza in prezent ca paznic ar vrea sa stie care este situatia pensiei lui. A lucrat ca mecanic utilaje, sofer si paznic la cativa patroni dar din nefericire nu stie cati ani de pensie i-au fost platiti. Nici cartea de munca nu este de gasit - se pare ca ultimul patron e decedat si situatia este neclara.
Pentru ca nu stie sa foloseasca Internetul m-am oferit eu sa caut cateva informatii dar pentru ca nici eu nu stiu ce demersuri trebuie facute m-am gandit sa apelez la dumneavoastra. Ar vrea sa stie unde trebuie sa mearga sa afle cati ani de pensie i-au fost platiti, daca poate declara cartea de munca pierduta?
Ce ar trebui sa faca sa obtina toate aceste informatii si poate si altele la care nu ne-am gandit?
As vrea sa deschid sezonier, in propria curte, intr-o statiune la Marea Neagra, intr-un spatiu destul de restrans, un colt placut in care sa servesc o cafea insotita de o placita facuta in casa, un mic dejun. As vrea sa adaug si un frigider cu bauturi racoritoare si eventul bere.
In ce categorie intra ? - Cafenea? Restaurant? Patiserie?
1. Ce autorizatii trebuie sa obtin?
2. Am nevoie de un angajat specializat (bucatar, patiser)?