avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate lizzy_790

Activitate lizzy_790

Bună dimineata, cred că aici sunt două situații care trebuie tratate separat. În cazul în care veniturile declarate pe propria răspundere implică o contribuție proprie redusă, atunci sunt de acord că trebuie aduse documente justificative. În cazul în care veniturile declarate implică oricum contribuția maximă, atunci nu văd necesitatea justificării acestora.
Mai este o problema cu acea declarație, și anume se cere justificarea veniturilor locatarilor, nu proprietarului. Acesta este un punct care nu are logică, pentru că, evident, locatarul se poate încadra în altă grupă de venituri, dar responsabilitatea plătii este până la urmă a proprietarului.
Buna ziua,

Exista informatii noi legate de acest subiect? S-a ajuns si la blocul meu, Bucuresti sect 3, cu aceasta solicitare.
Desi eu declar pe propria raspundere ca am venituri peste 250 Euro pe membru de familie si astfel ma incadrez pe pragul minim de subventie, mi se solicita adeverinta de salariu. Nu voi relua punctele legate de confidentialitatea salariului si tratarea datelor personale, unde si mie mi se pare ca are loc un abuz.
In plus in cazul blocului nostru se solicita adeverinte de la toti membrii familiei, desi pe formularul care trebuie completat scrie clar proprietar si co-proprietar, nu locatar. In cazul meu, eu sunt singurul proprietar, chiar daca in apartament stau 2 persoane.
Este ca si cand pentru ajutorul de incalzire se solicita adeverinta de la toti proprietarii, doar pentru a dovedi ca cei care nu au depus cererile nu au dreptul. Aberant!
Personal sunt de acord cu anveloparea si sunt de acord sa platesc cat se solicita. Simt doar ca aceste masuri abuzive ma pun in pericol fizic. Atata timp cat eu nu stiu cine are acces la adeverinta mea de venit, nu pot sa nu presupun ca aceasta nu va intra pe mana vecinului care face face trafic cu autoturisme sau a pestelui celor 3 fete de la 2 camere. (sa nu credeti cumva ca stau la vreo periferie, zona mea e una centrala, dintre cele mai bine cotate). Atata timp cat nu se tine cont si de cheltuieli nu numai de venituri, eu pot sa par pentru o anumita categorie o persoana care se scalda in bani, motiv pentru care ma astept oricand ca locuinta mea sa fie sparta sau mai rau, ca eu sau sotul meu sa fim jefuiti. Si nu cred ca exagerez.
Astept cu interes raspunsurile dvs!