Am facut aceasta contestatie imediat cum am vazut sentinta pe portal.just.ro, nu am mai asteptat sa vina sentinta, motivand ca instanta s-a pronuntat cu doua zile mai devreme si nu a luat in considerare cererile si exceptiile mele, in temeiul art 342 si urmatoarele.
Intra-devar, dosarul a fost trimis la Curtea de Apel in baza art. 347 CPP.
Am cerut in contestatie reluarea procedurii camerei preliminare, pt ca nu s-a respectat procedura.
Am mai cerut, daca se pronunta instanta Curtii de Apel asupra trimiterii sau netrimiterii in judecata, sa ia in considerare cererile si exceptiile depuse de mine in termen.
Acum astept sentinta Curtii de Apel.
Multumesc pt raspunsul prompt!
Buna ziua,
Am un dosar penal care a ajuns la Camera Preliminara.
Am primit cu posta o adresa de la Tribunal emisa in data de 04.03.2014 prin care mi se transmite rechizitoriul ( semnat pt legalitate tot in data de 04.03.2014) si mi se aduce la cunostiinta ca pot formula cereri si exceptii in termen de 20 de zile de la comunicare.
Plicul l-am gasit in posta la data de 05.03.2014, neavand trecut pe el nici o data.
Pe data de 25.03.2014 am trimis cu posta aceste cereri si exceptii, luand in calcul ca plicul, chiar daca ar fi venit pe 04.03.2014, adaugand cele 20 de zile si luand in considerare ca prima si ultima zi nu este luata in calcul termenului, rezulta ca ultima zi de trimitere este 25.03.2014.
Surpriza a venit insa cand am consultat portalul instantelor de judecata si am vazut ca in data de 25.03.2014 s-a dat o sentinta definitiva, motivand ca nu am depus cererile si exceptiile, fiind trimis in judecata si primind citatie pe 27.05.2014.
Intrebarea mea este, cum atac aceasta sentiinta definitiva, care a fost pronuntata mai devreme decat trebuia, nelund in seama cererile si exceptiile mele, nefiind astfel legala?
Pot sa contest la primul termen nerespectarea procedurii Camerei Preliminare?