avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Activitate AnitaIonescu

Activitate AnitaIonescu

Multumesc mult pentru raspuns.
Multumesc foarte mult.Sfatul dvs. imi este foarte util.Vom merge la un notar sa autentificam un acord de mediere.
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Au aparut insa elemente noi.Copilul a fost sunat de tata care i-a spus ca va face o cerere la Serviciul de contabilitate al institutiei unde lucreaza, sa solicite-din proprie initiativa- ca in continuare sa i retina din salariu pensia respectiva pana cand fiul va termina liceul ( a tinut chiar sa precizeze luna iulie 2015). A spus ca va inregistra cererea la Registratura institutiei respective.
In paranteza fie spus, nu e initiativa lui, e rezultatul unor discutii aprinse, la finalul carora a inteles (partial) ca a fi tata nu e o stare temporara. Nu e cazul sa detaliez.Probabil nu e nici primul, nici ultimul tata pentru care pensia alimentara e o corvoada care nu-l lasa sa se bucure ca are un copil frumos,destept si respectuos.Daca fiul nu-i cere nimic nu inseamna ca nu are nevoi.Scuzati paranteza.
Nu vreau sa mai comentez afirmatia privitoare la termenul ïulie 2015.Probabil la anul vom avea iar runde de negocieri".
Intrebarea mea este urmatoarea: este posibila o astfel de situatie, sa faca el cerere? cum ar trebui sa ne asiguram ca totul e in regula?El afirma ca va stipula in cerere termenul iulie 2015, ca termen final de acordare a pensiei.Dar tot atat de bine va putea face intre timp o alta cerere prin care sa o anuleze pe aceasta, invocand cine stie ce motive.
Trebuie inregistrata aceasta cerere a tatalui la notar?
Multumesc inca o data pentru ajutor.
In Hotararea de divort este stipulata obligatia platii unei pensii de intretinere pentru fiul meu , de catre tatal sau, pana la majorat.
Luna aceasta fiul meu a implinit 18 ani.Este elev in clasa a XI a si isi va continua cu siguranta studiile si prin inscrierea la facultate dupa sustinerea , anul viitor, a examenului de bacalaureat.
Intentionam sa rezolvam amiabil, in continuare, sustinerea financiara din partea tatalui printr-un acord de mediere in care sa stipulam suma si modalitatea de plata ( virament bancar), data la care se va face viramentul.
Am citit ca acordul de mediere are valoare de inscris intre parti.
Ce se intampla daca la un moment dat, tatal nu-si va mai onora responsabilitatea, in ciuda acordului de mediere incheiat?
Va trebui sa-l actioneze fiul sau in instanta?
Multumesc mult pentru raspuns.