avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate stefanita_puya

Activitate stefanita_puya

Buna ziua,

Apelez la dumneavoastra in legatura cu o problema pe care o am. Deocamdata sunt plecat din tara si cand ma intorc o sa incerc sa iau legatura cu un avocat.

In anul 2011 an cumparat un apartament intr-un imobil nou prin programul Prima casa. Imobil nou, care la momentul respectiv ar fi avut toate actele in regula.
Dar, acum o saptamana, un vecin de al meu a aflat ca dezvoltatorul imobiliar, cel care a construit blocul, se afla inca din anul 2010 in proces cu niste vecini care au o casa in apropierea blocului nostru si care cereau anularea autorizatiei de constructie si a certificatului de urbanism. Dintre parati face parte si Primaria, cea care emisese actele pentru constructie.
La apel constructorul a castigat dar la recurs vecinii au obtinut anularea autorizatiei de constructie, certificatul de urbanism nefiind anulat. Constructorul mai are dreptul la recurs, dar il poate pierde avand in vedere ca am inteles ca ar fi niste nereguli constatate in urma unui raport de expertiza.

Ce pot face eu acum? Cand am cumparat acest mi-a ascuns faptul ca are vreun litigiu in legatura cu imobilul, chiar a si dat declaratie pe propria raspundere inregistrata la notar. Ma gandeam la o plangere penala pentru fals in declaratii.
Dar lucrul acesta nu va rezolva problema cu autorizatia de constructie.

Vecinul meu a reusit sa vorbeasca cu vecinii cu casa si acestia ar vrea despagubiri plus acoperirea ferestrelor care dau spre proprietatea lor. Apartamentul meu este in aceasta situatie.

Nu cred ca se va ajunge la demolare, avand in vedere ca noi, proprietarii de apartamente am fost cumparatori de buna credinta. Dar imi este teama, ca pentru emiterea unei noi autorizatii de constructie, vecinii are putea cere acoperirea ferestrelor, lucru inuman si imposibil de acceptat din partea mea.

Acum asteptam sa soseasca motivare sentintei pentru a vedea care lucruri nu au fost in regula.

Astept sfaturi. Multumesc anticipat!