Nu mai inteleg nimic :-/ #-o
Anterior am spus ca invinuitului ii este teama de obiectivismul OCP si nu mie. Si este normal sa ma intereseze ce se intampla cu prietenul meu deoarece tocmai din acest motiv v-am cerut sfatul... Eu tocmai din acest motiv am intrebat daca se poate accepta inregistrarea discutiilor dintre invinuit si agentul care face cercetarea. Pentru a PUNE PRESIUNE pe acel agent sa-si faca treaba CORECT pentru ca invinuitul nu are nimic de ascuns, iar OCP sa NU SARA peste PROCEDURA sau sa-l INTIMIDEZE cand da declaratia. EU nu am nici un interes decat sa fie o cercetare obiectiva.
Nu chiar dumneavoastra AVLIL ati spus intr-un post anterior citez: "Data: Marti, 27 Februarie 2007, 16:47
Subiect: Plangere penala in 10 randuri
Daca nu a mintit, martorul nu are de ce sa-si faca griji; faptul ca vecinul nu a facut plangere decat impotriva unui martor desi ambii au declarat asemanator poate fi folosit in aparare. De asemenea si prietenul poate demonstra cu alti martori ca a declarat adevarul si nu cred ca procurorul sa dea inceperea urmaririi penale. Dupa finalizarea acestei plangeri prietenul poate face plangere pe denunt calomnios impotriva vecinului.
Cred insa ca gresiti lasandu-l sa-si faca mereu de cap; angajati un avocat si faceti-l sa plateasca semnificative cheltuieli de judecata. Cand vad ca tot dau bani, oamenii se mai potolesc...
Impresia vecinului poate fi ca sunteti fara aparare, impresionabil sau mai stiu eu cum. Sunt oameni procesomani, insa acestia isi gasesc de regula un domeniu sau o persoana care le convine. Dati-i de inteles ca nu mai e de joaca!.
Bafta! " ?
Acum ce sa mai inteleg?:(
Am mers impreuna cu invinuitul (care-i este teama de obiectivismul sau neobiectivismul OCP) la un avocat pentru o consultatie. Ma bucur ca am gasit pe cineva care nu numai ca a discutat cu invinuitul aproape o ora dar a solicitat si minimul posibil pentru consultatie (poate si datorita dovezilor prezentate si faptului ca a observat ca invinuitul este nevinovat). Oricum, sfatul dansului a fost ca mai intai sa i se aduca la cunostiinta invinuitului acuzatiile, (punctual si la obiect cu demonstrarea acestora de catre denuntator), iar dupa aceea, in cunostiinta de cauza sa mergem din nou la dansul pentru a vedea daca este necesara angajarea dansului. Am explicat faptul ca OCP s-ar putea sa nu fie obiective si, la fel ca si dumneavoastra, nu a fost de acord ca agentii de politie sunt influentabili. Dupa aceasta discutie cu domnul avocat eu si prietenul invinuit ne tot gandim cum putem sa explicam politistului ca trebuie sa urmeze anumite proceduri, sa nu sara peste etape pentru a ajunge direct la declaratie, prin alta metoda decat sa venim cu un avocat la sediul politiei. Este posibil ca invinuitul sa solicite ca discutia cu agentul de politie sa fie inregistrata audio-video?
Andrei 16: Acesta este raspunsul pe care-l doream. Acum tot ce mai trebuie este ca organele de cercetare sa-si faca datoria, sa fie impartiale si obiective si sa propuna procuraturii nup. Pe parcursul derularii anchetei s-ar putea sa va mai solicit ajutorul profesionist si va multumesc anticipat pentru orice sfat. Pe data de 08.03.2007 invinuitul este chemat la politie (printr-o citatie legala) pentru a da declaratii. Sper sa iasa bine:-/
Sa presupunem ca Politia propune nup, iar procurorul o confirma, dar denuntatorul contesta rezolutia procurorului la Primul Procuror si aceasta este respinsa mentinindu-se rezolutia anterioara, in ce pozitie se afla in acest caz invinuitul? Poate face plangere pentru denunt calomnios, bazandu-se doar pe cercetarea politiei si cele (eventual) 2 rezolutii?
Imi pare rau ca tocmai dumneavoastra cei care lucrati in acest domeniu puteti sa spuneti asa ceva.
Sper ca ati spus-o doar pentru a "scapa" de mine sau pur si simplu pentru ca acolo unde profesati dumneavoastra nu mai exista pile pe la procurori sau la politie.
As putea sa aduc zeci de dovezi ale incorectitudinii agentilor de politie din (iata ca spun si de unde... sper sa nu incalc vreo regula) orasul Ticleni, jud Gorj sau a doi procurori din Parchetul de pe langa Judecatoria Tg-Carbunesti, dar asta nu ar rezolva problema la care am cerut ajutor.
Este posibil ca agentul de politie sa te caute pe mobil si sa-ti spuna sa vii la Politie sa dai declaratii, sau trebuie sa-ti trimita citatie scrisa?
In ceea ce priveste postarea repetata nu este vorba de corectitudine ci doar de probleme tehnice pe site.
Referitor la angajarea unui avocat... cei pe care i-am contactat cand au auzit de ce persoana este vorba au inceput sa spuna ca sunt foarte ocupati si ca ar fi bine sa consult pe altcineva. Acum, nu neg faptul ca as putea gasi un avocat in judetul Gorj dispus sa preia acest caz, dar vazand reactia avocatilor cu care am vorbit, incep sa cred ca sunt persoane importante care-l pot sustine pe denuntator. Daca cineva dintre dumneavoastra are birou in judetul Gorj sau cunoasteti pe cineva dispus sa acorde asistenta in acest caz, va rog sa-mi trimiteti un PM.
P.S Sunt constient ca nici o informatie nu este gratuita dar sper ca voi gasi sugestii gratuite pe acest forum. Va multumesc
Intrebarea ar fi: Ce trebuie sa faca persoana invinuita?
Multumesc pentru raspuns. Sugestiile dumneavoastra sunt foarte bine venite dar din pacate, in judetul Gorj exista agenti de politie si procurori care nu sunt impartiali si care efectiv isi bat joc de cetateni. Acelasi vecin s-a aflat sau se afla in judecata cu toti vecinii, inclusiv cu parintii mei pentru probleme la care se poate demonstra cu acte ca nu are dreptate, dar cu toate acestea are castig de cauza in fata instantei de fond. Cand ajunge dosarul la Curtea de apel Craiova de multe ori pierde procesul dar asta nu-l impiedica sa nu incerce din nou peste cateva luni, cu alte motive si capete de cerere. Cum ma pot apara in fata unei persoane cu bani si influenta care, repet nu pierde procesele la instanta de fond? Este posibil sa-l acuz de hartuire sau ceva asemanator? Eu am serviciu, parintii mei la fel si nu putem sa mergem la fiecare 2-4 saptamani la Judecatorie, dar reclamantul este pensionar si altceva nu are de facut.
Multumesc pentru raspuns.
Acelasi lucru i-am spus si eu, si anume faptul ca nu poate sa se apere de o acuzatie daca aceasta este formulata la modul general si care nu este sustinuta de nici un fel de dovada. Problema care apare este putin mai complicata pentru ca denuntatorul are "ajutor" din partea Politiei si mai ales din partea unui anumit procuror de la Parchet. Chiar l-a amenintat in fata mea pe prietenul meu ca-l trimite in inchisoare pentru ca a depus marturie sa ma ajute pe mine. Iar din ce s-a intamplat la sediul Politiei inclin sa cred ca lucrurile se pot complica. Intrebarea este ce trebuie sa faca persoana invinuita? Sa dea o declaratie ampla in care sa spuna ce stie si eventual sa aduca dovezi care sa confirme acest lucru? Sau sa nu dea declaratie pana nu vede clar de ce este acuzat, in ce dosar, si mai ales cu privire la ce ar fi mintit?
:( Buna ziua. Din pacate nu am studii juridice si din nefericire a trebuit sa-mi reprezint parintii (printr-o procura generala judiciara) mai bine de 2 ani in fata diferitelor instante din judetul Gorj. Un vecin actioneaza in judecata parintii mei de 2-3 ori pe an pentru te miri ce' si eu sunt pus in situatia sa ma apar in fata actiunilor "sf-iste" ale acestui om. In ultimul proces intentat de vecin pentru "obligatia de a face" am propus in aparare proba cu 2 martori, iar reclamantul s-a opus. In cauza s-au audiat cei 2 martori propusi de mine pentru a se constata daca in urma unei executari din anul 2004, au mai ramas diferite constructii sau obiecte pe terenul in litigiu. Amandoi martorii au avut declaratii asemanatoare, cunoscand situatia din teren. Reclamantul, insa a formulat plangere penala impotriva unui martor (care-mi este un foarte bun prieten si care nu a mintit cu nimic) pentru marturie mincinoasa. Martorul a fost chemat prin telefon la sediul Plitiei sa dea o declaratie, dar solicitand sa vada de ce este acuzat a constatat ca la dosar nu se afla decat plangere penala formulata in mai putin de 10 randuri, cu formularea clasica, dar fara sa fie invinuit punctual cu referire directa la daclaratia data. Doar ceva de genul "... pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa, pe care o voi dovedi cu martori". Nici o referire la ce aspect ar fi neadevarat sau macar numele sau declaratia altei persoane care ar sti ca altfel este situatia din teren. Mai mult agentul care face cercetarile s-a enervat in momentul in care cel acuzat a declarat ca fara sa fie acuzat in mod punctual unde ar fi mintit, nu poate sa dea nici o declaratie.